Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Black lives matter Suriname toont solidariteit

Geplaatst

op

Fb Img Blacklives(1).jpg

Op  een facebook page genaamd ‘BLACK LIVES MATTER’ werd  de bevolking gistermiddag opgeroepen om vandaag om van 10.00 tot 12.00 uur uur bij het Helstone monument op het Kerkplein aanwezig te zijn in verband met de komst van de minister van Buitenlandse Zaken van America, Mike Pompeo naar Suriname.

De oproep werd gedaan om solidariteit te tonen met zwarte mensen in Verenigde Staten van America. Dit vanwege de  schokkende beelden van politiegeweld, gebruikt tegen gekleurde mensen in dat land. Er wordt gesteld dat het bovenstaande ons niet onberoerd laat. Men vraagt de deelnemers aan het protest het liefst in het zwart gekleed te komen en een protestbord mee te nemen. ‘Laten wij één vuist maken en solidair zijn’, is de leus.  De oproep werd beëindigd met: ‘SURINAME DOEWET’.

Het Kerkplein waar de demonstratie is geplant ligt vlakbij de wegomlegging die in verband met de komst van Pompeo is ingesteld. –  culturu.com

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Abaisa
donderdag 17 september 2020 23:41

Ben ik weleens mee,maar aan de andere kant . Ga in afrika kijken. De stammen maken elkaar af. Blacks lives matter. 1 ontvoerd kinderen en vrouwen verkracht ze en verkoop ze. Zijn honderden al ontvoerd en niemand weet waar ze zijn. Speelt voor God. Blacks lives matter.

Kwasi
vrijdag 18 september 2020 00:04

Aanvullend op Abaisa, die andere kant is ook in VSA. ook daar maken zwarte mensen elkaar onderling in grote getallen af. Black Lives Matter zou zich ook daar op moeten richten. Nu kijken ze alleen naar politiegeweld.

Ribie
vrijdag 18 september 2020 18:30

@ Abaisa en Kwasi Eerst het één dan het andere. BLM USA moeten eerst thuis in de US orde op zaken stellen. En dat gaat moeizaam. En hoezo is BLM uit de USA verantwoordelijk voor wat zwarte Afrikanen elkaar aandoen? Je denkt net als veel blanken dat alle Aziaten (Chinezen, Japaners, Vietnamezen enzv) één soort mensen zijn. Zo ook zien veel blanken het verschil niet tussen zwarte Amerikanen, zwarte Britten of zwarte Afrikanen. Mensen kunnen nu ook gaan zeuren bij Britten van Indiase afkomst dat ze wat moeten doen aan de armoede in India, verkrachtingen en daarna vermoorden op straat… Lees verder »Advertentie

Suriname

Geplande projecten Centrale Markt worden gecontinueerd

Geplaatst

op

Verkoop Centrale Markt. Beeld Youtube

Lopende projecten van de Centrale Markt in Suriname worden normaal voortgezet. Dit zegt de waarnemend marktmeester Gautham Danai. Hij is ondertussen gestart met het aanpakken van de parkeerplaats bij de Vreedzaammarkt. Deze projecten zijn onderdeel van de afspraken die zijn gemaakt bij de overname met oud-marktmeester John Lecton.

Intussen is er al een inventarisatie gemaakt van de actieve verkopers binnen de markt. Het is de bedoeling om personen die buiten de markt verkopen een plek binnen te geven. In de uitvoering wordt de waarnemend marktmeester ondersteund door het districtscommissariaat Paramaribo-Noordoost. Zij voeren regelmatig controlewerkzaamheden uit op naleving van de COVID-19-regels.

Districtscommissaris Ricardo Bhola zegt dat het belangrijk is om de COVID-19-protocollen na te leven. Er wordt ook gekeken naar ordening binnen en buiten de markt. Met de ordening binnen de markt is er volgens Bhola al een aanvang gemaakt. Binnen niet al te lange tijd zal er ook ordening buiten plaatsvinden.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Surinaamse regeringsdelegatie ontvangt petitie van dorpsbestuur Santigron

Geplaatst

op

Anp Verkiezing President 01

De regeringsdelegatie die onlangs een bezoek heeft aan Santigron heeft een petitie in overhandigd gekregen van het dorpsbestuur. In de petitie vragen zij voor aanpak van het waterprobleem, goed begaanbare wegen, de grenskwestie en de veiligheid.  De delegatie stond onder leiding van president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk. 

Voor het eerst hebben een president en vicepresident tegelijk Santigron bezocht en daarom is het hoge bezoek als historisch bestempeld. De delegatie toonde zich ingenomen met de ontvangst. Aan de gemeenschap is gevraagd rekening te houden met het feit dat de regering pas drie maanden aanzit.

De regering is zich ervan bewust dat alles duur is geworden, maar beloofde de gemeenschap dat binnen een jaar alles beter zal worden. Aangegeven werd dat het bezoek aan Santigron zeker niet de laatste zal zijn. Alvast werd vooruitgeblikt op projecten die terug moeten komen in het gebied, zoals het pindaproject.

Net als in zijn toespraak eerder op de dag te Lelydorp hield president Santokhi ook te Santigron de lokale bevolking de financiële problemen van het land voor. Hij gaf onder meer aan dat het pakkettensysteem beter moet en dat degenen die daarvoor in aanmerking komen, dat moeten krijgen.

De distributie zal via het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en het districtscommissariaat geschieden. De bedoeling is echter een bonnensysteem in te voeren. Het staatshoofd benadrukte dat iedereen gelijke kansen moet krijgen en dat dorpskinderen niet achter mogen blijven.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen