zaterdag 2 maart 2024
31 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
4.3
(3)

BiZoon nieuwe oefensite Surinaamse leerlingen

lees ook ...

Voorzitter Pensioenraad pleit voor automatische indexering v...

Marius Karioredjo, voorzitter van de Pensioenraad, benadrukt de noodzaak van automatische indexering van pensioenen, aangezien het huidige minimum pensioen van SRD 1350 per maand op basis van het mini...

BiZoon is de nieuwe oefensite van leerlingen vanaf de kleuterschool tot en met leerjaar 8. Deze oefensite is een initiatief van Cyriel Lamesie, die de Nederlandse docent Bianca Augustuszoon ertoe overhaalde om hieraan te beginnen. Met deze oefensite hebben kinderen toegang tot schoolopdrachten voor Nederlands, rekenen en leervakken. 

Om de leerachterstand, veroorzaakt door de Covid-pandemie te minimaliseren heeft Augustuszoon, in samenwerking met Lamesie gewerkt aan de website. Augustuszoon begon in Suriname met haar studie aan het Christelijk Pedagogisch Instituut (CPI) en heeft in Nederland haar master in Gedragswetenschappen behaald.

“Een methode uit de kast pakken en die te digitaliseren gaat niet”, stelt zij. Augustuszoon heeft gewerkt aan het didactische gedeelte, terwijl Lamesie het geheel gecoördineerd heeft vanuit Suriname.

Voorafgaand aan dit alles is er onderzoek gedaan om het materiaal te richten op het Surinaams onderwijs, alsook het Surinaams kind. Er is hiervoor gesproken met onderwijzend personeel en Surinaamse auteurs als Ismene Krishnadath en Marciano Naarden.

Verder is er contact gemaakt met het onderwijsveld op verschillende niveaus. De website is zodanig gebouwd dat er rekening wordt gehouden met tweetalige leerlingen. Daarnaast wordt er nog gewerkt aan materiaal voor moeilijk lerende kinderen. Vanwege de nauwe grens met Frans-Guyana is besloten Frans toe te voegen bij de leerstof. Met behulp van video’s kunnen leerlingen op hun tempo werken.

De methode op de site is zodanig in elkaar gezet dat er statistieken uitvloeien die zullen aangegeven waar een leerling aan moet werken.
Er wordt momenteel gewerkt om het perfectioneren van het materiaal voor de basisschoolleerlingen. De bedoeling is om hierna materiaal op VOJ- en VOS-niveau te creëren. De oriëntatie en gesprekken hiervoor zijn in volle gang.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBiZoon nieuwe oefensite Surinaamse leerlingen