dinsdag 23 april 2024
25 C
Paramaribo
0.9 C
Amsterdam
0
(0)

Biza presenteert verkiezingswerkzaamheden aan Onafhankelijk Kiesbureau

lees ook ...

Regering verduidelijkt benoeming van nieuwe raad van commiss...

De Surinaamse regering betreurt ten zeerste de verspreiding van berichten waarin wordt gesuggereerd dat er fouten zijn gemaakt bij de benoeming en installatie van de Raad van Commissarissen (RvC) van ...

De laatste verkiezingswerkgroepen van het Ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) hebben op 1 april presentaties gehouden voor het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) in het Lalla Rookh gebouw. Tijdens de sessies werden de werkgroepen Straatnamen en Huizennummering, ID-kaarten, Stembureaumateriaal en -meubilair, Binnenland en Covid-19 gepresenteerd.

Kisoor Maharadjdin van de werkgroep Straatnamen en Huizennummering gaf aan dat het plaatsen van straatnaamborden en huizennummers een kerntaak is van Biza. De coördinator van de werkgroep ID-kaarten, Ida Gonsalves Jardin de Ponte, legde de procedure uit met betrekking tot de aanvraag, productie en uitgifte van ID-kaarten.

De werkgroep Stembureaumateriaal en -meubilair is verantwoordelijk voor het gereedmaken van al het verkiezingsmateriaal en -meubilair, terwijl de werkgroep Binnenland missies in het binnenland uitvoert voor een actuele bevolkingsadministratie en identiteitskaartverstrekking. De werkgroep Covid-19 heeft als taak maatregelen te ontwikkelen die in acht moeten worden genomen tijdens de uitvoering van verkiezingswerkzaamheden voor 2025.

Eerder op 30 maart presenteerden de werkgroepen Veiligheid en Logistiek hun taken aan het OKB. De werkgroep Veiligheid is belast met alle veiligheidsaspecten bij de uitvoering van diverse verkiezingsactiviteiten en de objecten waar deze primair plaatsvinden.

De werkgroep Logistiek geeft logistieke en technische ondersteuning aan alle verkiezingsactiviteiten, waaronder het vervoeren van trainers en trainingsmateriaal, het doen van reparaties en renovaties van stembureaulocaties en het vervoeren van oproepingskaarten en stembiljetten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBiza presenteert verkiezingswerkzaamheden aan Onafhankelijk Kiesbureau