zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Biza en CBB lanceren burgerzakenmissies in district Brokopondo

lees ook ...

Telesur begint betaalde, defecte belkaarten te vergoeden

Naar aanleiding van de honderden niet werkende opwaardeerkaarten hebben de benadeelden via mails en facebook vele vragen gesteld aan de directie van Telesur. Het Telesur webcare team heeft wel geantwo...

Het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) en specifiek het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) kondigen aan dat ze van 24 april tot 13 mei 2024 missies zullen uitvoeren in het district Brokopondo, met focus op de ressorten Brokopondo-Centrum, -Brownsweg, -Klaaskreek en -Sarakreek. Tijdens deze missies krijgen de burgers van deze ressorten de gelegenheid om hun burgerzaken in orde te maken, zoals het aanvragen van hun ID-kaart, registratie volgens de wet Verplichte Burgerregistratie, het melden van verhuizingen en het controleren van burgeradministratieve gegevens.

Een mobilisatieteam, onder leiding van Marion Zaalman, coördinator van de werkgroep Binnenland, is voorafgaand aan deze missies in de periode van 15 tot en met 19 april 2024 naar deze gebieden gegaan om de bevolking voor te bereiden.

Zaalman benadrukte het belang van samenwerking met het traditioneel gezag om de werkzaamheden goed te laten verlopen. Tijdens bijeenkomsten worden de traditionele gezagsdragers van de dorpen geïnformeerd over de komende werkzaamheden en welke documenten burgers moeten meenemen.

Kapitein Zwingly Strijder van Klaaskreek verwelkomt de diensten die in het district worden aangeboden, maar hoopt dat dit geen eenmalige gebeurtenis zal zijn. Hij doet een beroep op de burgers om gebruik te maken van deze gelegenheid om hun burgerzaken te regelen en nodigt hen uit om op 10 mei 2024 aanwezig te zijn.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBiza en CBB lanceren burgerzakenmissies in district Brokopondo