Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Bisschop Meye, van de Nieuwe Generatie Gemeente Gods Bazuin is wederom bezig

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 08 11 At 14.34.07

De vorige maand liet Bisschop Meye een filmpje, via de sociale media rondgaan. In het filmpje vroeg hij om 50 US dollar of 500 SRD te geven aan de Nieuwe Generatie Gemeente Gods Bazuin (NGGGB). Het filmpje heeft voor een heleboel ruis gezorgd binnen de samenleving. Ook de Vereniging van Volle Evangelie- en Pinkstergemeenten in Suriname (VVEPS), keurde dit gedrag van Steve Meye af en distantieerde zich van het verzoek door Meye gedaan middels het filmpje.

Nu enkele weken verder doet er een ander filmpje de ronde, waarin is te zien en te horen dat hij leden van zijn gemeente, aanmaand. De aanmaning gaat uit naar de leden die geen maandelijkse bijdrage hebben kunnen geven.
“Vele mensen zijn gaan verslappen in het geven van offers aan de heer. Mensen hebben de afgelopen vier maanden geen geld afgedragen. Ze hebben hun 10% niet afgedragen en dus hebben ze geen offers gegeven aan de heer.
We willen u vragen om in te halen” aldus Meye. Meye gaat in dit geval zelf zo ver, door te waarschuwen dat ze de volgende maand dan 20% extra moeten geven. Dit omdat volgens Meye het niet zijn woorden van hem, maar dat het staat in de bijbel en dus is het god’s woord. “Ook god geeft boete!” geeft Meye lachend aan in het filmpje.

Culturu.com

20 Reacties
20 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zwartje
dinsdag 11 augustus 2020 15:35

Wat een hond. Geld voor God, me mars. Geld voor dit godslasterlijk gedrocht, dat is het. De regering moet tegen deze man optreden. Hij moet stoppen de bevolking zo op te jutten. Vuile dief en leugenaar. Ophangen deze hond.

Zwartje
dinsdag 11 augustus 2020 15:37

Ik haat zulke mensen die een ander uitbuiten. Hof is niet op aarde om het geld te gebruiken. God geeft niks om aardse goederen of geld. Maar deze vuile hond wel. Niks aan hem geven!! Hij kan nu is doen dan bedelen om geld van de arme bevolking. Word hier zo kwaad over.

Pater de grootste
dinsdag 11 augustus 2020 16:56

Het normaal dat de mensen 10 procent van hun salaris aan de kerk schenken. Hoe moet deze meneer dan de kerk onderhouden? Stroom water voor de kerk. En zijn kleren moeten schoon zijn . De kerk betaald zijn salaris. De mensen die daar gaan zitten op die bank en kracht uitputten moeten betalen. Is niet alleen in Suriname zo, maar bijna elke kerk vraagt 10 procent van jou salaris. . Dus als er 500 mensen in de kerk zitten dan heeft hij 500 keer 500 srd is 250.000 srd per maand. Ai daarom studeren ze om theoloog te worden.die kerken… Lees verder »

COMPLIMENT
dinsdag 11 augustus 2020 18:59

Als God liefde is, waarom geeft hij dan boete, op zo’n manier geeft hij geen vergevenis aan degene die zijn zonde wil beleide. Wat voor stronterij is dat 20% extra boete, didibri kerki. Zelf verijking, hijzelf is die God of didibri. Ik denk meer aan didibri mix Jorka.

COMPLIMENT
dinsdag 11 augustus 2020 19:00

HEY STEVE MEYE YU NA DIDIBRI MIX MONIE JORKA

Dagga
dinsdag 11 augustus 2020 21:37

Deze oplichter zet de praktijken van zijn vader voort. Hij heeft het geld nodig om zijn hoerderij te kunnen voortzetten . Kan Europa niet meer in ,vanwege opsporing vd Belgische politie. Als hij in Nederland is loopt hij de hoere tenten af, en maakt het geld op van de gemeente leden die giften en tienden geven. Is gewoon een viezerik deze man.

Als er gebeden moet worden voor, bijvoorbeeld ,een ziek kind moet er eerst betaald worden voordat hij zijn onzin uitkraamt.

Broeder Samuel de 2de
woensdag 12 augustus 2020 07:53

Wat jullie moeten weten Hij is niet fout bezig. Hij is dit gewend te doen. Al jaren. Waarom valt het jullie nu pas op. De kerk betaald geen belasting. Rooms-katholiek evangelie broeder gemeente of Jehova’s getuigen,ze betalen allemaal geld aan voorgangers. De Hindoestanen geven veel meer aan hun mandiers. Hij ziet dat het terug lopen van gelden en zegt er wat van. Dan wat moet hij doen. Zijn mond houden ? Hij zegt wat voordat het te laat is en de kerk omvalt. Mensen willen zien dat de kerk omvalt. Ja de duivel wikt en beschikt over hen die graag… Lees verder »

Zeur
woensdag 12 augustus 2020 08:30

De mensen die niet hiermee eens zijn geven niet. Wie wel van de here houd en wilt dat we blijven prediken betalen ons de 10 procent. Ja soms kan het een ton zijn maar als je na gaat wat we allemaal met dat geld moeten doen. Laat de duivel jullie geen afkeer geven van God. Alle gevallen die niet geven aan de kerk worden beïnvloed door satan de duivel om juist niet te geven zodat de broeder niet meer kan prediken en er straks geen kerk meer bestaat. Ik roep u allen te samen op. Steun de kerk. Niet de… Lees verder »

Theresa
woensdag 12 augustus 2020 08:39

Dan ben ik gek. Geld storten dan mi srefi e schijt dja. Ik weet zelf niet hoe ik morgen ga eten. Gaat die meneer me etwn geven. Nee. Hij zelf loopt te bedelen voor geld. Hij doet het openlijk. Ik doe het maar ik zoek het door te hosselen naast me werk. Want als ik niet werk dan eet ik niet. Laat die broeder of zuster gaan werken voor hun geld. Ze krijgen al genoeg wanneer ze bij iemand dood gaan prediken. Dan halen ze toch geld op. Steeds gaat er een pet rond waar je geld in moet zetten.… Lees verder »

Spider
woensdag 12 augustus 2020 17:31

Deze zwarte varkens moeten we in mekaar slaan …hij maakt de christelijke geloofd tot schande gemaakt…..saka saka beest

Karma
woensdag 12 augustus 2020 18:35

Meye abi wang bung wirie watra fanoudu !!! god straft niet hij geeft je kansen om je leven te verbeteren In de bijbel staat 10% maar god heeft het niet geschreven maar discipelen van hebben de bijbel geschreven god weet helemaal niets vanaf!!Oplichter beest meye

Karma
woensdag 12 augustus 2020 18:46

Waarom dit soort bonnon kerkie ee hoor ding sranamang voor de gek En over de hele wereld mang ga toch naar een normale kerk daar geef je wat je wil aan collecte al geef je een 10 cent de normale kerk is tevreden roomse kerk protestant ect.. ect ding kerkie disie na duivelssssss of lees de bijbel thuis is ook kerk god draag je in je hart dit soort kerken liegen verschrikkelijk dan mag je geen gouden juwelen aan doen dan mag je niet aan wintie doen wel ik ben Christelijk gedoopt maar wintie is mijn geloof ze gaan beiden… Lees verder »

Karma
woensdag 12 augustus 2020 18:52

Ung sroto meye hij is een ka oplichter hij rijdt een dure auto met het geld van de kerk gangers gekocht ung opo ung aaaai
aan alles komt een eind meye de langste touw heeft zelf een einde god straft niet boet niet hij leidt je de weg aai opo pasi gi libisma fu sit ding libi if yu no lisi god kent geen boete boete doet demens zelf dat is karma dus doe goeie dingen in het leven god blesss mi lobi sranang mang

Karma
woensdag 12 augustus 2020 18:57

Als je een lijntje met god onderhoudt hebben julliemeye niet nodig waarom gaat god jou passeren en de boodschap speciaal aan mey geven om je te zeggen god kan zelf de boodschappen zelf voor je brengen je hebt Meye niet nodig bid en werk doet meye ook hij maakt de kerkgangers banggggg !!!slecht is dit

Atheïst
woensdag 12 augustus 2020 20:23

predikt deze bisschop c.q. kerk ook tegen homo’s en of lesbo’s? Zoja, laat dat achterlijk gehucht dan gewoon sluiten geld is overbodig tenzij bedoeld voor ontwikkeling van deze hypocriete achterlijke figuren

onbekend
woensdag 12 augustus 2020 22:02

Deze man moeten ze opsluiten

Bribie
donderdag 13 augustus 2020 01:00

Steve meye umpp

Rama
donderdag 13 augustus 2020 01:49

Mensen moeten helemaal niks geven aan die op geld beluste volle evangelie/pinkster sekten/oplichtersclubjes.

Etienne
zaterdag 15 augustus 2020 14:17

Het geloof begint waar het verstand ophoudt te bestaan. Op een simpele manier kan je dingen verklaren en als je je gelijk wilt halen dan refereer je naar een of andere spreuk uit de bijbel die meervoudig interpreteerbaar is.
Vandaar dat het zo vaak wordt misbruikt – slaven laten geloven in berusting met de worst van het hiernamaals, politieke partijen enz. En natuurlijk zelfverrijking. En Meije (oh ja bisschop geeft het een officieel karakter zodat je er nog meer in gaat geloven) is gewoon wat slimmer dan degenen die doneren.

Hunvrey
maandag 17 augustus 2020 02:40

“Mijn god” zou ik zeggen, trouwens als die er is, dan zou deze “debiele achterlijke oplichter en misbruiker Steve Meye” hebben dood gebliksemd. Hij probeert goedgelovigen te overhalen uit naam van god en zogenaamd “uit de bijbel” voor een donatie omdat hij geen geld meer krijgt van bouterse, stel je eens voor dat er nog mensen in deze tijd dat nog geloven. Schaam jij je niet? Trouwens ndp-ers hebben geen gevoel. Dat zie je overall, kan niet corrupt doen, dan het arme volk maar bedriegen om zichzelf te verrijken.Advertentie

Suriname

Archieven professor Ooft nu bij Nationaal Archief Suriname

Geplaatst

op

Nas Directeur Rita Tjien Fooh Bekijkt De Docmenten Van Professor Coen Ooft.

Op de 100ste geboorte dag van prof. mr. Coen Ooft, werd aan het Nationaal Archief Suriname (NAS) enkele archiefstukken die hij na zijn overlijden heeft achtergelaten, overhandigd. Deze overhandiging vond op 21 oktober  plaats, door een van zijn 8 kinderen, Frank Ooft. De overhandiging werd ook in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid van Suriname gedaan. Professor Ooft is ook voorzitter en lid van de Staten van Suriname, thans De Nationale Assemblee, geweest.

Hij heeft volgens directeur NAS, Rita Tjien Fooh, een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Surinaamse natie. Daarom wordt het gebaar van zoon Frank bijzonder op prijs gesteld. Verder gaf zij aan dat het een belangrijke nalatenschap is en daarom gedeeld moet worden met de totale Surinaamse bevolking. Zij roept hierbij het publiek, in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid, op om onderzoek te doen naar wat onze verworvenheden zijn vanaf de onafhankelijkheid. Het overdrachtsdocument wordt op een ander moment getekend.

In 1963 werd Ooft minister van Economische Zaken in het kabinet onder leiding van Johan Pengel. Tijdens het eerste kabinet- Arron, 1973-1977, werd hij wederom minister, maar toen van Binnenlandse Zaken. Hij heeft boekwerken geschreven, waaronder constitutioneel recht van Suriname en kort begrip van de Staatsinrichting van Suriname. Zijn afstudeerscriptie als drs. was ‘Contouren van het constitutioneel recht van Suriname’.

Ooft heeft gewerkt als hoogleraar staats- en administratief recht aan de Anton de Kom Universiteit en was medeopsteller van de Surinaamse grondwet van 1987, welke bij referendum werd aangenomen. Na de Tweede Wereldoorlog heeft Ooft voor het dagblad ‘Het nieuws’, beschouwingen geschreven. Professor Ooft is ook medeoprichter geweest van Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV).

Merkwaardig is dat Ooft zich ook bezighield met grensbepalingen. Een van de overhandigde documenten gaat ook over de grensgebieden. Zoon Frank hoopt dat deze documenten kunnen helpen bij het bouwen van de bruggen over de Corantijn- en Marowijne rivier. Er zijn ongeveer 15 boeken geschreven over Staatsinrichting door Professor Ooft. Ooft stierf op 85-jarige leeftijd.

Culturu.com

Lees verder

Misdaad

Verdachte van moord aangehouden

Geplaatst

op

20201023 182424

De Recherche van Regio Midden, het Regio Bijstand Team Midden(RBTM) en de Criminelen Inlichtingen Unit (CIU) van de politie hebben de handen in elkaar geslaagden en hebben op vrijdag 23 oktober de 58-jarige van moord verdachte Marius H. opgespoord en aangehouden.

Marius H. wordt ervan verdachte zijn 31-jarige levenspartner Sarina Uhlenbeek van het leven te hebben beroofd op vrijdag 14 augustus van dit jaar. Deze voortvluchtige verdachte is aangehouden in een bosschage achter zijn woonadres in de Santopolderweg . Marius H. heeft toegegeven dat hij Sarina Uhlenbeek om het leven heeft gebracht. Hij zal waarschijnlijk door de politie in verzekering worden gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen