donderdag 21 oktober 2021
28.7 C
Paramaribo
10.2 C
Amsterdam
3
(2)

Bishop Steve Meye biedt samen met Ravaksur en burgers petitie aan

lees ook ...

OW en NH participeren in (afval)water conferentie

De 30ste jaarlijkse conferentie en presentatie van de Caribbean Water and Wastewater Association (CWWA) werd op 13 en 14 oktober 2021 virtueel gehouden. De ministeries van Openbare Werken (OW) en Natu...

Leden van enkele lidbonden aangesloten bij de overkoepelende organisatie van vakcentrales en vakbonden Ravaksur, hebben samen met geestelijke leiders waaronder bisschop Steve Meye en burgers een petitie aan vicepresident Ronnie Brunswijk aangeboden. In deze petitie  is vervat de apartheid en discriminatie op basis van medische persoonskenmerken.

Aangegeven werd dat vele burgers van Suriname, waaronder veel werknemers dit aan den lijve ondervinden. Op dreiging van ontslag zouden zij worden gedwongen zich te laten vaccineren tegen het Covid-19-virus. Verwezen werd naar het Internationaal Verdrag inzake Burgerrechten en Politieke Rechten, beter bekend als het BUPO-verdrag.

Het BUPO-verdrag is geratificeerd op 28 december 1976. Hiermee is Suriname officieel toegetreden tot het BUPO-verdrag en maakt deel uit van de Surinaamse rechtsorde.

Er werd specifiek gewezen op artikel 7 van het BUPO-verdrag dat bepaalt dat niemand, zonder zijn in vrijheid gegeven toestemming, mag worden onderworpen aan medische of wetenschappelijke experimenten. Naar aanleiding hiervan werd een beroep op Brunswijk toen in de hoedanigheid van waarnemend president gedaan om zaken bespreekbaar te maken met president Chan Santokhi.

Hoewel de regering verschillende keren heeft aangegeven, dat niemand gedwongen mag worden om zich te laten vaccineren tegen het Covid-19-virus, zijn er toch enkele werkgevers die hun personeel dwingen om zich wel te laten inenten.

Het verplicht stellen heeft bij burgers kwaadbloed gezet. Sommige burgers zijn nog niet gereed om deze stap te nemen en vinden dat hun keus ook gerespecteerd moet worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBishop Steve Meye biedt samen met Ravaksur en burgers petitie aan