woensdag 8 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-1.3 C
Amsterdam
5
(2)

Bischop Meye wil zaak aanhangig maken tegen smaad, bedreiging en laster

lees ook ...

Trio-granman bespreekt ontwikkelingsvraagstukken met ministe...

Minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), de granman der Trio uit het Kwamalasamutugebied, Jimmy Toeroeman en delegatie hebben vrijdag tijdens een werkbespreking enkele brande...

Minister Ramadhin van Volksgezondheid heeft zaterdagavond tijdens een briefing over covid-19 gezegd dat de geestelijke leider Meye, voedseltechnoloog Ricky Stutgard en natuurgenezer Richard Cullimore, onwaarheden verkondigen over het covid-19 vaccin. Meye zegt spoedig een rechtzaak aanhangig te maken tegen de minister wegens bedreiging, smaad en laster.

“Hij begint mij nu meer en meer te bedreigen”, zegt bisschop Steve Meye, verwijzend naar de uitspraken van minister Amar Ramadhin. Meye is zeer ontstemd, dat de minister van Volksgezondheid hem en twee anderen misleiders noemt. “Hij is juist de misleider die zaken verdoezelt voor de samenleving”, zegt Meye. Meye zegt  dat hij normaal door zal gaan met hetgeen hij predikt en verkondigt, omdat hij ervan overtuigd is dat hetgeen hij zegt juist is. Volgens hem zal de samenleving de waarheid horen.

Volgens Meye is het publiek geheim dat personen die het vaccin toegediend hebben gehad, eraan zijn overleden. “Vroeg of laat zal de waarheid naar boven komen en men zal zien wie deze jongen is”, aldus de reactie van Meye  die ervan overtuigd is dat hij rechtvaardig bezig is. Hij wil niet in polemiek treden met de minister, maar verwijst naar de Wet Burgerlijke Uitzonderingstoestand, waarin is opgenomen dat er stappen en maatregelen genomen mogen worden tegen personen, die bewust  misleidende informatie verstrekken tegen de volksgezondheid.

Tijdens een briefing over de covid-19-vaccinatiecampagne liet Ramadhin weten dat er in Suriname en wereldwijd mensen en bewegingen zijn die het covid-19-vaccin niet accepteren. Deze groep geeft onjuiste informatie over de pandemie. Ramadhin vond het nodig om deze drie mannen bij naam te noemen omdat zij het vaccinatiecampagne  ondermijnen. Ramadhin attendeerde de samenleving erop, dat er mensen zijn die hun willen beïnvloeden om het vaccin niet te nemen. “We verplichten u niet, maar we willen u heel graag beschermen”, zegt Ramadhin.

In februari stuurde de minister reeds een brief naar de procureur-generaal om een onderzoek in te stellen naar uitlatingen en uitspraken gedaan door Meye. De pg heeft nog niet gereageerd.

De volksgezondheidsminister benadrukt dat iedereen wel zijn mening mag hebben en zelfs tegen de vaccinatie kan zijn, daar komt de regering niet aan.  Misleidende informatie zal echter niet getolereerd worden. Er is genoeg indicatie en bewijs dat nu al twee miljard vaccins zijn toegediend in de wereld. Landen die meer dan 40 of 50 procent van hun bevolking hebben gevaccineerd, zagen een daling van het aantal besmettingen.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBischop Meye wil zaak aanhangig maken tegen smaad, bedreiging en laster