maandag 27 maart 2023
25 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

Binnenstad Paramaribo wordt ontsierd door illegale venters

lees ook ...

Minister Ramdin: ‘Excuses slavernijverleden moeten in Surina...

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft gisteren de Speciaal Gezant Slavernijverleden, Frédérique de Man, ontvangen voor een ...

Illegale venters ontsieren de binnenstad van Paramaribo. Er wordt samen met de districtscommissaris gekeken naar keuzemogelijkheden. De straatventers moeten binnen afzienbare tijd worden voorzien van niet alleen veilige, maar ook vaste plekken voor het verkopen van hun producten. Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) heeft zich georiënteerd in de binnenstad, de plek waar zowel Surinamers als toeristen graag winkelen en wandelen.

De bewindsman heeft geconstateerd dat er in de loop der jaren nagenoeg niets is gedaan aan onderhoud. De OW-topman werd tijdens zijn wandeling vergezeld door zijn vier directoraten en ondernemers uit de binnenstad onder leiding van Conrad Issa, directeur van Lucky Store N.V.

Tijdens de wandeling heeft is gekeken naar de issues die zich voordoen in de binnenstad en waar meteen aan gewerkt kan worden. Echter heeft het bedrijfsleven eerder voorstellen gedaan, dit initiatief rakende.

Bedrijven in de binnenstad hebben behoefte aan een flinke upgrade. In dit kader wil het ministerie een meerjarenplan opzetten, zodat elk jaar een deel van de stad kan worden gemoderniseerd en iedereen weer met een tevreden gevoel kan winkelen en wandelen.

Veiligheid en hygiëne zijn onder andere enkele zaken die het ministerie van eminent belang vindt. Daarom zal samen met het bedrijfsleven worden nagegaan welke optie momenteel de meest voor de hand liggende is.

Winkeleigenaren komen in met materiaal en OW met manschappen wordt eveneens gezien als een van de beste alternatieven. Het voornaamste doel is om de binnenstad aantrekkelijk en zo veilig mogelijk te maken voor de bezoekers.

Enkele veel voorkomende vraagstukken in de binnenstad zijn onder meer het zwerversprobleem, ontwateringssystemen die slecht functioneren en het welbekende parkeerprobleem dat zich reeds decennialang voordoet. De directeur van Lucky Store N.V gaf te kennen, dat een aantal straten in het centrum van Paramaribo aan rehabilitatie toe is en bovenal betere faciliteiten genieten, vooral voor mensen met een beperking. De belichting in de stad voldoet ook niet aan de hedendaagse eisen. De werkgroep met velerlei stakeholders werken dus gezamenlijk aan de stadsverfraaiing.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBinnenstad Paramaribo wordt ontsierd door illegale venters