dinsdag 25 juni 2024
25.2 C
Paramaribo
26.8 C
Amsterdam
5
(1)

Binnenlandse Zaken wil ambtenarenapparaat verkleinen

lees ook ...

Koopkrachtversterking voor landsdienaren tot december bevest...

De koopkrachtversterking van SRD 3.500 per maand voor landsdienaren zal tot en met december van dit jaar worden uitbetaald, bevestigt minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken. Deze ...

Het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) wil het ambtenarenapparaat verkleinen. Ambtenaren worden in de gelegenheid gesteld om met vervroegd pensioen te gaan. Het voorstel is vorige week naar president Chandrikapersad Santokhi gestuurd voor goedkeuring. Het wachten is daarop. Het overheidsapparaat is met ruim 50.000 medewerkers veel te groot, zegt Biza-minister Bronto Somohardjo.

“Wij hopen dat alles goed verloopt, zodat ambtenaren vervroegd uit de dienst kunnen stappen. Een goed draaiende overheid is goed voor de totale bevolking,” zegt de bewindsman. Deze stap is weloverwogen en daarom vereist die ook goede voorbereiding. Daarom zal eerst gestart worden met ambtenaren die vervroegd met pensioen willen.

Volgens Somohardjo is er wel belangstelling van vele ambtenaren om met vervroegd pensioen te gaan. Het wachten is dus op de president om het voorstel goed te keuren. Onder sommige ambtenaren is er demotivatie ontstaan, omdat personen met 25 dienstjaren minder verdienen dan een nieuweling. Ook hiervoor wordt er een oplossing gezocht, zegt de minister.

Intussen heeft Biza al 1000 personen overgeplaatst. Om ambtenaren enigszins te motiveren brengt de minister wekelijks bezoeken aan verschillende afdelingen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBinnenlandse Zaken wil ambtenarenapparaat verkleinen