zondag 4 december 2022
23.8 C
Paramaribo
0.6 C
Amsterdam
0
(0)

Binnenlandse Zaken rekent op printmateriaal begin 2023

lees ook ...

Carla Boëtius-Geldorp wint communicatie award 2022

Het Centrum voor Communicatie & PR (CCPR) heeft in de Ballroom van hotel Torarica, de communicatie awards voor 2022 uitgereikt. Dit jaar zijn de communicatie awards uitgereikt in de categorieën: d...

Het ministerie van Binnenlandse Zaken hoopt aan het begin van het komend jaar materiaal te ontvangen voor het vervaardigen van  biometrische ID-kaarten. Nu worden de oude kaarten nog gehandhaaft, omdat men onvoldoende materiaal heeft om deze te vervangen. De oorlog in Oekraïne is debet aan vertraging  van dit proces. 

In augustus was men genoodzaakt de ID-kaartenwet te wijzigen, om de oude ID-kaarten nog te kunnen handhaven. Dit gold  voor zij die kunnen bewijzen dat het  e-ID reeds was aangevraagd. In de praktijk bleken er toch problemen te zijn ontstaan.

Er is vertraging ontstaan de levering van het ID-materiaal onder andere door de oorlog in Oekraïne.  Minister Somohardjo zegt dat meer dan 75% van de ID-plichtigen al zijn voorzien. Bij de wetswijziging bleek dat ruim 17.000 personen die ID-plichtig zijn, niet op de juiste manier hiermee omgaan. Van 15.112 personen zijn de ID-kaart vervallen. Ongeveer 343.000 personen hebben al een E-ID, terwijl van ongeveer 101.725 nog  moeten worden afgerond.

Rijbewijzen en ID-kaarten worden vervaardigd door hetzelfde bedrijf, maar de  ministeries zijn afzonderlijk verantwoordelijk voor het aanschaffen van het materiaal voor hun product.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBinnenlandse Zaken rekent op printmateriaal begin 2023