vrijdag 2 december 2022
25 C
Paramaribo
2.8 C
Amsterdam
0
(0)

Binnenlandse zaken kan niet verder met overbodige ambtenaren

lees ook ...

Rijstvelden Nickerie kampen met rattenplaag

Nickerie wordt weer geplaagd door ratten. Deze keer is de concentratie in de rijstvelden. Rijstboeren klagen steen en been. Het blijkt een wereldprobleem te zijn, in vooral landbouwgebieden. De aanhou...

Het ministerie van Binnenlandse Zaken(BiZa) roept binnenkort een werkgroep Toetsing Rechtmatigheid Beschikkingen in het leven. Ambtenaren met onvolledige beschikkingen of beschikkingen waarbij de grondslag ontbreekt moeten een toetsing ondergaan.

“De vorige regering heeft een paar maanden vóór en na de verkiezingen duizenden mensen toegevoegd aan het ambtenarenbestand. Dit is de reden waarom er nu een overschot is aan ambtenaren” zegt de bewindsman.
Op dit moment probeert men na te gaan, waar de overbodige ambtenaren geplaatst kunnen worden. Een deel is overgeplaatst naar de particuliere sector en wel  bij stichting Matoekoe, Rumas en het Natin. Dit moet op groter schaal gebeuren. Er zijn nu gesprekken gaande met de Vereniging van Surinaamse Bedrijven (VSB).  “Wij zijn bezig plaats te zoeken voor overtollige mensen die in vaste dienst van de overheid zijn. Maar ook voor de mensen die een onrechtmatige beschikking bezitten. Aan de hand van de data die wij hebben gekregen van de Landsdienarenregistratie zijn wij heel veel onduidelijkheden tegengekomen. Eén van deze is dat er bij de meeste van de last minute in dienst genomen ambtenaren de grondslag mist. Bij de registratie zien wij dat het grootste deel van deze mensen vanaf januari 2020 in dienst zijn getreden. Dus wij zullen ons bij de toetsing vooral op die periode concentreren.” is de informatie van de minister.

Hij zegt ook, dat er geen rekening meer gehouden zal worden, met ambtenaren die niet beschikken over de juiste papieren. “Wij kunnen zo niet verder met de overbodige ambtenaren met onwettige beschikkingen. Wij moeten voorzichtig en verantwoordelijk zijn naar de regering toe. We kunnen mensen niet zomaar op de rol blijven zetten, want dan wordt het ambtenarenapparaat op zo een manier geïmplodeerd. En dan kunnen wij de 55.000 ambtenaren niet meer betalen. Dus wij zullen verantwoordelijk moeten zijn en daarmee gaan moeilijke keuzes gepaard”. volgens de bewindsman.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBinnenlandse zaken kan niet verder met overbodige ambtenaren