vrijdag 9 juni 2023
25 C
Paramaribo
15.8 C
Amsterdam
0
(0)

Binnenlandse Zaken evalueert verkiezingen 25 mei 2020

lees ook ...

Indigenous Navigator project

Besturen van de dorpen Cassipora en Philipus Shikwabana hebben informatie gekregen over het Indigenous Navigator project. Dit jaar gaat de derde fase vanhet project van start. In de deze fase moeten d...

Er vindt evaluatie plaats van de verkiezingen die vorig jaar op 25 mei zijn gehouden. De verkiezingen voor de volksvertegenwoordigende organen bevinden zich nu in de postelectorale fase. In deze fase wordt het verkiezingsproces geëvalueerd met verschillende verkiezingsactoren zoals het Onafhankelijk Kiesbureau, het Centraal Hoofdstembureau, de hoofdstembureaus, de districtscommissarissen en politieke organisaties.

De evaluatie is volgens Biza belangrijk om na te gaan wat goed is gegaan en waaraan gewerkt moet worden voor de eerstvolgende verkiezingen. Op 20 maart wordt een evaluatieworkshop in het Roeli’s Event Center. Tijdens de bijeenkomst zal aan de hand van verschillende thema’s het verkiezingsproces worden geëvalueerd.

Het Onafhankelijk Kiesbureau, het Centraal Hoofdstembureau en het ministerie van Binnenlandse Zaken zullen tijdens de sessie hun bevindingen presenteren, waarna er ook samen met vertegenwoordigers van de politieke organisaties zal worden gediscussieerd over vijf thema’s te weten:
– training aan verschillende verkiezingsorganen
– kiezerseducatie, voorlichtingscampagnes, onderlinge communicatie organen
– kiezerslijsten en oproepingskaarten
– informele uitslag verkiezingen
– financiering van politieke partijen

Aan het einde van de evaluatiesessie zal een nota van aanbevelingen worden aangenomen waaraan actoren de komende periode zullen werken om ultimo 2025 de verkiezingen nog beter te kunnen organiseren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBinnenlandse Zaken evalueert verkiezingen 25 mei 2020