Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Binnenlandse gemeenschappen in Suriname moeten zichzelf ontwikkelen

Geplaatst

op

President Chan Santokhi Is Verwelkomd Te Drietabbetje.

De regering wil dat de binnenlandse gemeenschappen zichzelf ontwikkelen. Zij zullen zelf initiatieven moeten nemen op het gebied van ondernemerschap, toerisme, huisvlijt of de agrarische sector. Dit zei president Chan Santokhi bij zijn bezoek aan Dritabiki. De president heeft op 6 november samen met vicepresident Ronnie Brunswijk en enkele ministers een districtsbezoek afgelegd aan Sipaliwini.

Het staatshoofd ziet graag dat de gemeenschappen zich organiseren en dat de regering daarop inspeelt. Zij kunnen van regeringszijde ondersteund worden vanuit het KMO-Fonds. Daarnaast zal de regering ook haar verantwoordelijkheid moeten opeisen en laten gelden in de gebieden. Dit vooral als zij grote ontwikkelingen teweeg wil brengen in deze delen van het land.

Wisselwerking

Volgens Santokhi is de regering voorstander van een goede wisselwerking tussen haar, het traditioneel gezag en de gemeenschappen in het binnenland. Zo moet volgens de president het instituut van traditioneel gezag niet alleen een traditionele vertegenwoordiging zijn, maar een stukje overheidsgezag dat in zijn gebied vertegenwoordigt.

Het beleid van de regering is erop gericht het traditioneel gezag weer sterk te maken; zeker wat betreft het instituut van de granman. Dat zal zoals het hoort weer versterkt worden, met middelen, met ondersteuning, met infrastructuur, met logistiek. De president zegt dat er alvast een besluit is genomen voor de granman der Aucaners en dit zal ook gelden voor de granmans van de andere stammen, zowel van de marrons als de inheemsen.

Doel bezoek

De bedoeling van het bezoek aan Dritabiki is hetzelfde als welke het geval is geweest bij eerdere districtsbezoeken namelijk: goede communicatie met de structuren, zelf de boodschap overbrengen over de uitvoering van het beleid, beheersing van de financiële crisis en aanpak van het COVID-19 en armoedevraagstuk.

“Uiteraard ook om van de gemeenschap te horen wat de problemen zijn van het traditioneel gezag als de overheid en politieke structuren in de gebieden.” De regering wil van hen de verlangens en verwachtingen zelf aanhoren en stelt een goede wisselwerking op prijs.

President Santokhi zegt dat de regeringsdelegatie de problemen heeft aangehoord en die ook gaat oplossen. De delegatie heeft enkele petities in ontvangst mogen nemen, die volgens het staatshoofd aangeven dat de gemeenschappen weten wat zij willen.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Suriname

De Link voor de Srefidensi Bonus is Bekend!!!

Geplaatst

op

Srd (1)

Hieronder volgt een bekendmaking van het ministerie van Financiën betreffende de registratie voor de Srefidensibonus voor de Surinamers die in geen van de genoemde categorien vallen. Deel het alstublieft en zegt het voort!

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft vandaag de registratielink voor de Srefidensi en Owru Yari enveloppe gelanceerd. Dit vond plaats op het hoofdkantoor van het Ministerie.

Deze online registratie is NIET van toepassing op de volgende categorieën:

Personen jonger dan 21 jaar
AOV’ers
Personen die reeds financiële bijstand genieten
Ambtenaren
Personen in dienst bij overheidsinstellingen
Personen in dienst van parastatalen
Personen werkzaam bij particuliere bedrijven
Bus vergunninghouders, chauffeurs en boothouders geregistreerd bij het Ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme
Bus- en boothouders geregistreerd bij het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en
Cultuur

Dit, omdat de financiële tegemoetkoming voor bovengenoemde categorieën samen met het maandelijks loon of de uitkering wordt gestort.

Alle andere personen zullen zich via onderstaande link kunnen registreren:

https://financien.sr/srefidensi/enveloppe/

Let wel, dat personen die meer dan SRD 12.500,- bruto per maand verdienen geen financiële tegemoetkomingen ontvangen.

 

Tot zover de bekendmaking van het ministerie van Financiën betreffende de registratie link voor de Srefidensi Bonus  –  culturu.com

Lees verder

Suriname

Guyanese president Irfaan Ali gearriveerd in Suriname

Geplaatst

op

Guyanese President Aangekomen

Irfaan Ali, de president van buurland Guyana, is gisteren gearriveerd in Suriname. Het Guyanese staatshoofd is samen met first lady, Arya Ali, en zijn delegatie geland op de Johan Adolf Pengel International airport. De president vertoeft in het land in het kader van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid.

Op Zanderij is president Ali ontvangen door onder andere minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken en de districtscommissaris van Para, Marlene Joden.

Later vandaag zal president Ali ontvangen worden door president Chan Santokhi. Hierna zal er een persmoment zijn met beide presidenten. Suriname en Guyana hebben reeds jarenlang een bilaterale samenwerking.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen