donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.3 C
Amsterdam
0
(0)

Binnenlandbewoners kunnen weer naar televisie kijken

lees ook ...

AWJ werkt weer met buurtorganisaties

Het onderdirectoraat Jeugdcentra van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ), de Nationale Vereniging van Welzijnsorganisaties (NVWO) alsook het Platform van Buurtorganisatie...

Binnenlandbewoners kunnen weer naar de televisie kijken. Zij konden dit maanden niet doen, omdat door blikseminslag de zender van de Algemene Televisieverzorging (ATV) op het Lelygebergte was beschadigd. Het is een team van Telesur gisteren gelukt om, in samenwerking met Gum Air, af te reizen naar het Lelygebergte voor het opheffen van de storing aan de digitale zender.

Hierdoor kunnen de leefgemeenschappen van Langatabiki, Apomatapoe, Gakaba, Stoelmanseiland, Beraju, Clementie Drietabbetje en Godo Olo wederom beschikken over tv-signalen van ATV. De beschadigde zender is intussen vervangen en naar Paramaribo vervoerd voor eventuele reparatie. Er zal nagegaan worden of deze nog bruikbaar is. Als dat het geval is, zal de zender dan ergens anders worden ingezet, om zodoende meer leefgemeenschappen te kunnen voorzien van digitale tv.

De looppaden naar de masten in het Lelygebied waren begroeid en moeilijk begaanbaar vanwege omgevallen bomen. Ook moest er steeds rekening gehouden worden met de weerberichten om veilig te kunnen terugvliegen naar Paramaribo.

De directie van Telesur heeft werkzaamheden in de planning om de zenders van Apetina, Tepu en Kawemhakan een onderhoudsbeurt te geven, zodat ook daar de tv-signalen optimaal kunnen worden ontvangen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBinnenlandbewoners kunnen weer naar televisie kijken