vrijdag 27 januari 2023
27.7 C
Paramaribo
4.6 C
Amsterdam
5
(2)

Binnenkort verplichte controle op vaccinatie in Suriname

lees ook ...

President Santokhi feliciteert India met onafhankelijkheidsd...

President Chandrikapersad Santokhi bracht vandaag op de Indiase Dag der Republiek de felicitaties uit aan de Indiase president Draupadi Murmu, premier Narendra Modi en de totale Indiase bevolking. Jaa...

Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW en J) heeft een conceptwet over vaccinatie van werknemers ingediend. Er is een commissie ingesteld bestaande uit vertegenwoordigers van diverse werkarmen van de regering. Deze commissie zal een breed gedragen beleidsnota aanbieden aan de regering over dit vraagstuk. De Wet uitzonderingstoestand is hiervoor de basis.

De regering neemt deze stap, omdat de gevolgen van de Covid-19-pandemie  Suriname reeds geruime tijd op een viersprong hebben doen belanden. De kunst is de juiste weg vooruit kiezen, waarbij de volksgezondheid maximaal is gegarandeerd, terwijl de economische en maatschappelijke processen zo veilig als mogelijk dienen voort te gaan.

“Gelukkig hoeven wij het wiel niet uit te vinden en zijn grote delen van de wereld ons reeds met succes voorgegaan. Op steeds meer plekken is de veiligheid verhoogd, door de toegang tot deze plekken te koppelen aan vaccinatie, of het afnemen van sneltesten,” meldt de regering via de Communicatiedienst Suriname (CDS).

De weg vooruit bestaat ongetwijfeld uit het creëren van een veiligere leefomgeving. Hierbij is de werkomgeving van groot belang. Als samenleving moeten wij alles eraan doen om verdere verspreiding van het Covid-19-virus tegen te gaan. Werknemers moeten een veilige werkplek hebben. Ook moet de ‘klant’ of afnemer van diensten zo goed als mogelijk worden beschermd. Internationaal gaat het beleid duidelijk richting intensiever testen en vaccineren.

Op diverse ministeries, bij De Nationale Assemblee en op het Kabinet van de President is er een verhoogde controle op vaccinatie. Het doen van een sneltest voor het verkrijgen van toegang tot bepaalde van deze plekken is reeds in volle gang. Met de diverse actoren binnen de overheid en het bedrijfsleven zal de komende periode intensiever worden gecommuniceerd, om werkplekken binnen de publieke en private sector beter te beschermen.

De bedoeling is om op 4 oktober reeds het definitief besluit te nemen over verplichte controle op vaccinatie. “Wij hebben als regering de verantwoordelijkheid voor de algemene volksgezondheid. Daarom zal de regering deze policy hanteren in het verhogen van de veiligheid voor de natie, op weg naar het nieuwe normaal.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBinnenkort verplichte controle op vaccinatie in Suriname