zondag 19 september 2021
30.5 C
Paramaribo
20.1 C
Amsterdam
0
(0)

Binnenkort uitsluitsel over energietarieven

lees ook ...

Glis kantoor geopend aan de Jagernath Lachmonstraat

Het nieuwe Management Instituut voor Grondregistratie en Land Informatie Systeem (MI-GLIS) aan de Jagernath Lachmonstraat werd geopend door president Chandrikapersad Santokhi op donderdag 16 september...

Er is een definitieve aanpassing van de energietarieven in zicht, waar hopelijk meer belangengroepen zich in terug kunnen vinden. De verhoging van de energieprijs de vorige maand viel niet bij een ieder in goede aarde. De regering heeft daarom na gesprekken met belangengroepen besloten de toen aangekondigde aanpassingen te herzien, vanwege bezorgdheid onder de gemeenschap.

De minister zei hierover tijdens de reguliere  regeringspersconferentie op zaterdag 3 juli: “Het is een illusie om alles en iedereen zover te krijgen om de nieuwe tarieven te ondersteunen. Wat wij zullen doen is zoveel als mogelijk de uitgangspunten van de verschillende belangengroepen mee nemen in het berekeningsmodel.” De bewindsman zegt dat het tot zover wel lukt met de onderhandelingen. “Wij zijn dichtbij een definitief voorstel.”

Minister Abiamofo heeft echter nog geen details prijsgegeven, omdat zaken eerst geformaliseerd dienen te worden. “De verhoging gaat zeker door, maar de tarieven zullen lager uitvallen dan eerder was besloten”, laat de bewindsman optekenen.

Binnen het nieuwe model zijn ook mogelijkheden meegenomen om klanten die bezuinigen, incentives te geven. De minister noemt als voorbeeld een lager verbruikstarief. Hoe het in de praktijk zal werken, zal de regering binnenkort presenteren. De bewindsman verwacht deze week uitsluitsel, waarna de regering de samenleving zal informeren middels een persconferentie.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBinnenkort uitsluitsel over energietarieven