vrijdag 31 maart 2023
30 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
0
(0)

Binnenkort uitbetaling personeel Surinaamse verkiezingen

lees ook ...

Conferentie over de geautomatiseerde eerstelijnszorg

Het Ministerie van Volksgezondheid op woensdag 29 maart jongstleden in verband met de automatisering van de eerstelijnszorg oftewel huisartsenzorg, voor alle belanghebbenden een Information Systems Fo...

Er lijkt eindelijk licht in de tunnel te zijn voor het verkiezingspersoneel bestaande uit stembureaupersoneel, colporteurs en vouwers. Zij worden binnenkort uitbetaald. Deze mededeling deed minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken gisteren in De nationale Assemblee (DNA) tijdens de behandeling van de Wet Staatsbegroting 2020. Deze mededeling is zeer goed aangekomen bij de werkers.

Medewerkers waren boos geworden, omdat ze vinden dat de uitbetaling te lang op zich laat wachten. Bovendien zou het geld nu na maanden ook minder waard zijn. Het gaat in deze om personen die hebben gewerkt tijdens de verkiezingen van 25 mei 2020.

“Ik heb toch wat goed nieuws vandaag. Ik heb met de minister van Financiën gesproken. Eind van de maand proberen we de betalingen te doen. Het geld komt uit een pot van Algemene en Onvoorziene Uitgaven,” zei de Biza-minister. Na de verkiezingen bleek dat er geen geld voor deze post was opgebracht op de Biza begroting van 2020.

De afgelopen verkiezingen hebben op basis van aangetroffen informatie op het ministerie ongeveer SRD 100 miljoen gekost voor wat betreft operationele kosten. De Biza-minister gaf aan dat het overig deel dat nog betaald moet worden behelsd personeelskosten en dienstverleners/leveranciers voor een totaalbedrag van ook weer rond de SRD 100 miljoen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBinnenkort uitbetaling personeel Surinaamse verkiezingen