zondag 16 juni 2024
28 C
Paramaribo
17.1 C
Amsterdam
5
(1)

Binnenkort schoon drinkwater voor Nieuw Lombé, Kapasikele en Moejekiiki

lees ook ...

Weersverwachting voor Suriname: regenbuien en onweer

De Meteorologische Dienst Suriname voorspelt voor vanavond en vannacht lokaal periodes met lichte tot matige regenbuien. Er is ook kans op onweer, vooral in het binnenland. Voor vandaag worden voornam...

De dorpen Nieuw Lombé, Kapasikele en Moejekiiki beschikken binnenkort over veilig en gezond drinkwater. In het dorp Nieuw Lombé is het startsein van een watervoorzieningsproject gegeven. Een delegatie onder leiding van minister David Abiamofo van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen heeft middels toespraken invulling gegeven aan het startsein. De dorpsoudste Harry Fonkel heeft in dat kader onder toezicht van de delegatie een plengoffer nabij de aangewezen locatie voor het waterstation, gebracht.

Het dorp Nieuw Lombé wordt als eerst aangepakt, omdat het een grotere bevolking heeft dan de dorpen Kapasikele en Moejekiiki. Ook is het water te Nieuw Lombé van beter kwaliteit en zullen er zo minder kosten voor de zuivering van het water mee gepaard gaan. Vanuit het hoofdstation te Nieuw Lombé zullen de overige twee dorpen worden voorzien van drinkwater.

Volgens Abiamofo bestaat het binnenland uit meer dan 200 dorpen en heeft de regering als verantwoordelijkheid de dorpen die nog niet beschikken over veilig en gezond drinkwater daarvan te voorzien. De bewindsman benadrukt dat ook de dorpelingen een gedeelde verantwoordelijkheid hebben, in deze het zuinig omgaan met het drinkwater. Hij merkte tevens op dat de toegang tot het water niet kosteloos zal zijn. Voor de betaalstructuur zal een plan worden uitgezet.

Henry Kaffe, kapitein van Nieuw Lombé, is de bewindsman dankbaar voor het initiatief, omdat het dorp na bijkans 13 jaren uiteindelijk zal beschikken over gezond en veilig drinkwater. Met dit watervoorzieningsproject in de drie dorpen worden ruim 800 bewoners voorzien van drinkwater. Het hoofdstation bedraagt een watercapaciteit van 6000 liters. Het streven van de projectleiders is om dit project binnen 18 weken te hebben afgerond.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBinnenkort schoon drinkwater voor Nieuw Lombé, Kapasikele en Moejekiiki