zondag 26 mei 2024
28 C
Paramaribo
11.8 C
Amsterdam
4.5
(2)

Binnenkort nieuwe standaarden voor melkproductie in Suriname

lees ook ...

225 kilo cocaïne uit Suriname in beslag genomen in Hong Kong...

De politie van Hong Kong heeft vrijdag bij een inval in een magazijn in het dorp Ping Che 225 kilo cocaïne onderschept en twee mannen van 22 en 29 jaar opgepakt. De drugs zaten verborgen in containers...

Op het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) wordt er gewerkt aan een goede afneemprijs van melk bij lokale boeren. Volgens LVV-minister Parmanand Sewdien ligt er al een voorstel bij de regering klaar. Dit voorstel is aangehouden, omdat het sociaal programma nu aan de orde is.

Onlangs is het vraagstuk van de prijsaanpassing voor afname bij melkboeren ook weer binnen de regeringstop besproken, geeft Sewdien aan. Hij garandeert dat de nieuwe prijs wel gauw in orde gemaakt wordt. Met de verhoging moeten er ook enkele zaken gerealiseerd worden.

De LVV-topman zegt verder dat er moet worden gewerkt aan een andere structuur, als Surinaamse boeren willen overgaan tot productie van meer melk. Er moet in het bijzonder een herstelplan komen om de weilanden waarop de koeien grazen te herstellen. Het melkvee moet voorzien worden van veel meer gras dan veevoer.

De bewindsman concludeert dat dit proces juist andersom geschiedt bij de meeste Surinaamse boeren, wat niet gunstig is. Hij zegt dat er nieuwe grassoorten zullen worden verbouwd, die een grotere en betere melkproductie stimuleren.

Sewdien wil ernaartoe werken dat zo snel mogelijk wordt afgestapt van het importeren van melkpoeder voor de lokale productie. Onlangs zijn ook de prijzen voor melkpoeder fors gestegen. Een gevolg hiervan is volgens enkele ondernemers dat de melkprijzen binnenkort de lucht ingaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBinnenkort nieuwe standaarden voor melkproductie in Suriname