donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
5
(1)

Binnenkort nieuwe politiekorpschef en aanpak verruwde criminaliteit

lees ook ...

VHP-hoofdbestuur dringt bij president aan op opvoeren commun...

Het hoofdbestuur van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) heeft bij president Chandrikapersad Santokhi aangedrongen op meer communicatie met de samenleving. Dit gebeurde tijdens een voorbereide...

Op zeer kort termijn krijgt het Korps Politie Suriname een nieuwe korpschef. Roberto Prade is vanaf 26 januari niet meer belast met de leiding van het korps. Volgens minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) is er al iemand in het vizier, maar de naam zal hij nog niet prijsgeven. Er zijn ten aanzien van de doorstroming van het personeel afspraken gemaakt. Amoksi wil niet dat bij afvloeiing de organisatie over enkele jaren weer met hetzelfde probleem zit dat hoger opgeleid personeel schaars is.

“Het is de bedoeling dat wanneer een nieuwe korpsleiding wordt aangesteld, deze zaken op orde zal stellen zodat eenieder de mogelijkheid krijgt om carrière te maken binnen de organisatie”, stelt de Juspol-minister. Over de geboekte resultaten van Operatie Veilig Suriname is hij tot zover tevreden. De middelen om de actie verder op volle toeren te draaien worden volgens hem in orde gemaakt, zodat de veiligheid gegarandeerd is.

Om de verruwde criminaliteit waarover er enorm wordt geklaagd binnen de gemeenschap, zegt Amoksi binnenkort met een programma te zullen komen om criminelen te waarschuwen. Hij roept mensen die het criminele pad bewandelen op, om tot andere gedachten te komen. De bewindsman begrijpt dat vooral vele ondernemers zichzelf willen beveiligen. Echter wil de minister niet dat het zover komt dat steeds meer mensen het recht in eigen handen nemen om zichzelf te beschermen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBinnenkort nieuwe politiekorpschef en aanpak verruwde criminaliteit