zaterdag 9 december 2023
29.9 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

Binnenkort nieuwe boeken op Surinaamse scholen

lees ook ...

Nederland investeert 13.3 miljoen euro in Surinaamse sectore...

Bij het aantreden van de regering in 2020 werd na bijna een decennium van stilstand de samenwerking tussen Suriname en Nederland op politiek niveau nieuw leven ingeblazen. Uit de accountantscontrole b...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) heeft onlangs zes containers met nieuwe boeken ontvangen. Minister Henry Ori van Onderwijs deelde deze informatie recentelijk mee tijdens een bijeenkomst in het hoogste orgaan van Staat. Momenteel is het ministerie bezig met het voorbereiden van de logistieke aspecten voor de distributie van deze boeken over verschillende scholen.

Echter heeft de binnenkomst van het boekmateriaal vertraging opgelopen, naar verluidt als gevolg van bureaucratische processen. Ondanks dat de container al op Surinaamse bodem staat, heeft het zes weken geduurd om deze te openen. Het ministerie streeft ernaar om het materiaal snel te verspreiden, vooral voor leerlingen in het basisonderwijs van leerjaar 3 tot en met 8.

Minister Ori benadrukte het belang van een rechtvaardig onderwijssysteem dat gelijke kansen biedt aan alle studenten. Hij pleit voor een onderwijssysteem dat voldoet aan kwaliteitsstandaarden, ongeacht het niveau (VOJ- en VOS-niveau) en de aard (openbaar, bijzonder, particulier) van de scholen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBinnenkort nieuwe boeken op Surinaamse scholen