vrijdag 9 december 2022
30.2 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
0
(0)

Binnenkort moderne technische middelen in het leger

lees ook ...

Parmessar ontkent benadering PL Bronto Somohardjo voor samen...

Parlementslid Rabin Parmessar, en fractieleider van de NDP ontkent ooit over samenwerking te hebben gesproken met Bronto Somohardjo.  Zijn partij stelt altijd een commissie/delegatie samen naar zijn z...

Minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie wil volgend jaar het leger wat meer moderniseren. Nu moet de overgenomen schuld van SRD 55 miljoen eerst worden afgelost. Digitale middelen zoals drones bieden meer mogelijkheden om onder andere zaken zoals grensbewaking te doen. Hiervoor moeten er speciale eenheden zijn. Ook het delen van informatie met andere landen is op die manier efficiënter.

In het beleidsplan was dit reeds aangegeven. “Je moet als land mobieler zijn in de lucht, het water en te land. Keulen en Aken zijn niet op een dag gebouwd en door de economische situatie ga je echt prioriteiten moeten stellen. Waar ga je de grootste aandacht aan besteden? Alle vormen van dreigingen die er zijn en die de veiligheid in gedrang brengen, moeten we preventief aanpakken.”

De bewindsvrouw  is al gestart  met het  bundelen van verschillende  actoren die hierin een rol moeten  vervullen  en de problemen en pijnpunten in kaart te brengen. “Als ministerie moeten wij meer communiceren, meer voorlichting geven, meer materiaal kopen en samenwerken met alle actoren zoals de districtscommissaris, douane, politie, Militaire Politie en iedereen die daar een rol in te vervullen heeft.” Het document ‘Integrale aanpak grenscontrole Marowijne’ is special hiervoor  ontwikkeld. Dit zal men ook toepassen in het westen.

Mathoera: “Om het onze mensen wat makkelijker te maken zullen op termijn GPS-systemen worden aangeschaft zodat ze precies weten op welk grondgebied ze zijn.” Grenslijnen zijn nu duidelijk vastgesteld door de grenscommissie. De digitale vaststelling is makkelijk te volgen via GPS met 2.300 GPS-punten. Partijen weten dus exact waar Surinaams of Frans grondgebied  is waneer zij gebruik maken van een gps.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBinnenkort moderne technische middelen in het leger