vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
0
(0)

Binnenkort koopkrachtversterkende maatregelen voor loontrekkers

lees ook ...

Maatschappelijk werkers leren moderne rapportagetechnieken a...

Ongeveer 70 maatschappelijk medewerkers van het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) zijn onlangs getraind in moderne methodiek en rapportagetechnieken. De aanzet voor de training werd gegeven ...

De loontrekkers mogen meer maatregelen verwachten ter versterking van de koopkracht. Deze zullen gelden voor zowel ambtenaren als werkers in de particuliere sector. Het gaat om maatregelen in de belastingsfeer, zegt minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning. De maatregelen die de regering van plan is in te voeren moeten niet alleen nog worden uitgewerkt, maar ook nog door de regering worden goedgekeurd en besproken met de vakbeweging en het bedrijfsleven.

Al de komende maand, september, zullen ze worden doorgevoerd. De regering is in overleg met de vakbeweging om samen “goede, gebalanceerde oplossingen voor koopkrachtversterking” voor loontrekkers te realiseren. Er wordt niet gekozen voor een financiële injectie aan ambtenaren, omdat anders loontrekkers in de particuliere sector buiten de boot zouden vallen. Geld geven alleen betekent nog geen koopkrachtversterking, zei de minister.

Er wordt eerst met de sociale partners gesproken, zei de topman op Financiën en Planning. In algemene termen gaf Achaibersing aan dat gedacht kan worden aan verruiming van aftrekbare posten, maar ook aanpassing van belastingschijven behoort tot de mogelijkheden. Hij merkte op dat eerder reeds een heffingskorting van SRD 750 is gegeven aan loontrekkers.

In juni werd reeds koopkrachtversterking gegeven aan ambtenaren en landsdienaren. Ongeveer 55.000 personen kwamen daarvoor in aanmerking.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBinnenkort koopkrachtversterkende maatregelen voor loontrekkers