dinsdag 7 februari 2023
25.2 C
Paramaribo
3.1 C
Amsterdam
0
(0)

Binnenkort installatie Nationale Loonraad

lees ook ...

OM concludeert: 19-jarige bestuurder Mercedez Benz veroorzak...

De 19-jarige bestuurder van de Mercedez Benz, Ruiz G., heeft de 35-jarige fietser Raymon F. dodelijk aangereden. Het ongeval vond op 29 januari plaats aan de Kwattaweg net voorbij de eetgelegenheid Na...

 De installatie van een Nationale Loonraad is  dichtbij. Dit orgaan is bij wet belast met het geven van advies om te komen tot een algemeen minimum loon. De raad wordt binnenkort geïnstalleerd volgens minister Rishma Kuldpsingh van Arbeid Werkgelegenheid en Jeugdzaken. Nu hebben wij dus nog geen Nationale Loonraad.

“We zijn nu bezig. Alles is al in kannen en kruiken” zegt de bewindsvrouw. Het minimumloon is nu SRD.1428,- en het is bij wet geregeld. Robby Berenstein, de voorzitter van C-47 vindt het belangrijk dat dit orgaan tot stand komt. Hij noemt geen richtloon, maar dat het minimumloon van nu moet worden aangepast is “gegeven de prijsontwikkelingen” een feit. Een belangrijk indicator is wel het percentage waarmee de koopkracht achteruit is gegaan. Tegenover het minimumloon van 2019  is de inflatie  behoorlijk  gestegen. Logisch is ook dat men rekening moet houden met wat het bedrijfsleven kan dragen. De economische situatie maakt dat niet elk bedrijf hetzelfde kan dragen.

Robby Berenstein vindt, dat bij wet de Nationale Loonraad wel is belast met berekening van het minimunloon, en ook advies zal moeten geven aan de regering op dit gebied, maar dat deze raad nog niet is geïnstalleerd. Het is volgens hem doorslaggevend, dat dit “zo snel als mogelijk” gebeurd. “Dat is onze taak als vakbond, om hierachter te zitten zodat, de raad snel aan de slag kan gaan om een nieuw minimumloon te berekenen” zegt deze leider.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBinnenkort installatie Nationale Loonraad