dinsdag 21 maart 2023
22.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
5
(1)

Binnenkort geen lange rijen meer bij CBB

lees ook ...

Consumenten krijgen advies voor vermindering energieverbruik...

Op 15 maart wordt jaarlijks Wereld Consumentenrechten Dag gevierd, om het bewustzijn over consumentenrechten te vergroten. Het thema van dit jaar is ‘Empowering consumers through clean energy transiti...

Directeur van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB), Anastatia Kanapé-Pokie zei bij haar aantreden in 2020, dat zij zich wilde inzetten voor klantvriendelijkheid, uniformiteit en decentralisatie van het CBB. Nu zegt zij, dat de lange rijen bij het CBB tot het verleden zullen behoren. De centralisatie en digitalisering van het CBB-bestand wil zij ook realiseren binnenkort.

Volgens de directeur  moet het schrijven van Akten op de hand tot het verleden gaan behoren, omdat het gaat om belangrijke authentieke documenten, waarop de bevolkingsadministratie gestoeld is. Op de filialen Latour(61.000)  en Combé(59.000) staan de meeste burgers ingeschreven.

De filialen waar burgers zich in groten getale naartoe begeven zijn Latour en Combé. Kanapé-Pokie zegt dat maar liefst 61.000 burgers documenten van het filiaal Latour betrekken. Bij het bureau te Combe staan 59.000 burgers ingeschreven.

Een mogelijkheid om de drukte terug te brengen is het bestand van de bureaus te splitsen. Dit gaat wel gepaard met kosten, maar de directeur overweegt het wel.

Zij ziet ook graag dat het CBB vertegenwoordigd is overal, waar er Surinamers wonen. De bevolkingsadministratie is gestoeld op zeer oude wetgeving, daarom wil zij zich ook inzetten voor vernieuwing.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBinnenkort geen lange rijen meer bij CBB