dinsdag 30 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
11.9 C
Amsterdam
5
(1)

Binnenkort afstandsonderwijs in Suriname

lees ook ...

Ex-ministerpresident Wim Udenhout heengegaan

Ex-ministerpresident ambassadeur Wim Udenhout heeft op maandag 22 mei 2023 het tijdelijke met het eeuwige verwisseld. Na zijn ruim twintigjarige loopbaan bij het ministerie van Onderwijs werd hij in 1...

Het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur streeft ernaar, dat alle kinderen onderwijs blijven genieten. Dit moet ook mogelijk zijn tijdens de schoolsluiting in verband met de coronapandemie. Het is nu niet mogelijk om de scholen lijfelijk te bezoeken. Wel blijven de onderwijsinstellingen verantwoordelijk om het onderwijs op afstand te geven. Het  MinOWC  zal binnenkort een presentatie houden van het integraal plan, waarmee het onderwijs structureel op gang zal worden gebracht.

Ouders bellen om hun bezorgdheid te uiten. Leerkrachten die hun verantwoordelijkheid kennen willen aan de slag. Het Ministerie heeft gekeken naar verschillende modellen van afstandsonderwijs in de wereld. Hieruit is een methode samengesteld die moet beantwoorden aan de Surinaamse realiteit. Het is nu haalbaar om te beginnen met het onderwijs. Het Ministerie werkt hard. De waarnemend directeur van het Algemeen Vormend Onderwijs Yuro Dipotaroeno zegt dat hij de bezorgdheid van de ouders begrijpt.

Scholen blijven verantwoordelijk voor het aanbieden van onderwijs, ook op afstand. Zij maken daarbij zelf de keuze welke leermiddelen, papier of digitaal, worden ingezet. Wanneer de school lessen of lesstof digitaal aanbiedt, moet zij er zeker van zijn, dat alle leerlingen toegang hebben tot dit materiaal. Ouders en verzorgers horen geen extra kosten te maken.
Volgens hem wordt er op het ministerie hard aan gewerkt om alles in place te krijgen. Kinderen van het binnenland moeten ook onderwijs kunnen blijven genieten en ook daaraan wordt gewerkt. ”Belangrijk is dat de instructies in verschillende talen komen, de vertaalslag is cruciaal,” zegt de onderwijsfunctionaris. De leerstof voor de basisschool is al bepaald. De concentratie is vooral op taal en rekenen. Andere vakken zijn ook belangrijk. Er komt een inhaalslag. Dit is slechts een noodoplossing
Ouders en leerkrachten hebben nu een interactievete  rol spelen in de ontwikkeling van het kind. Volgens Dipotaroeno moeten alle actoren samenwerken.

Ouders en leerkrachten hebben nu een interactieve rol te spelen in de ontwikkeling van het kind. Volgens  Dipotaroeno moeten alle actoren samenwerken.

Vandaag mochten ouders van de JHN. Polanenschool lespakketten afhalen voor hun kinderen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBinnenkort afstandsonderwijs in Suriname