dinsdag 6 december 2022
25 C
Paramaribo
2.7 C
Amsterdam
1
(1)

Binnen vier weken besluit over bouw brug Corantijnrivier

lees ook ...

Barbados and Suriname stress unity

The resident ambassadors of Suriname and Barbados placed a wreath together last week in Cuba's "El Parque de los Próceres Caribeos" in honor of their respective nations' respective independence days. ...

Een commissie zal binnen een week evalueren als de vereisten van de acht geselecteerde bedrijven, die de nieuwe brug over de Corantijnrivier wensen te bouwen, in orde zijn. Daarnaast is een technisch team van deskundigen van Suriname en Guyana bezig te beraadslagen waar en hoe de brug precies gebouwd zal worden. Het besluit hierover moet binnen vier weken genomen worden, zegt president Chan Santokhi.

Volgens het staatshoofd was de focus van dit vierdaagse bezoek aan Guyana het bouwen van een brug over de Corantijnrivier tussen Suriname en Guyana. “De weg is nu vrijgemaakt om deze twee naties te verheffen. We hebben het gedaan. We zullen op een duurzame manier zorgen voor het welzijn van de volgende generatie. Deze meeting van vier dagen heeft een speciale nadruk gelegd op het nemen van beslissingen”, zei president Santokhi.

Met de bouw van de brug over de Corantijnrivier is Suriname vast van plan een grote industriële ontwikkeling te brengen in het westen van het land. Het staatshoofd gaf aan dat een ‘High Level Study Group’, bestaande uit Surinaamse deskundigen, simultaan aan het project van de brug, werkt aan de voorbereidingen voor het groot industrieel project in het westen.

De Surinaamse deskundigen bestuderen volgens het staatshoofd hoe het westen van Suriname en het oosten van Guyana sterk ontwikkeld kan worden op basis van een integraal plan van gasexploitatie, energieopwekking en industriële ontwikkeling aan beide kanten.

De president zegt dat er tegelijkertijd wordt gekeken naar de beschikbaarheid van bauxiet om het weer te gaan ontwikkelen, zodat gestart kan worden met een modern aluinaarde fabriek met import vanuit Guyana en de export van gas naar Brazilië.

“Tegen die achtergrond en het intensief verkeer dat tussen de twee landen kan ontstaan, moet je technisch goed overwegen over de hoogte en de plaats van de brug, zodat er geen fouten gemaakt kan worden. De evaluatiecommissie is gevraagd om dit alles goed te evalueren”, liet het staatshoofd weten.

President Santokhi en delegatie zijn vrijdag gearriveerd in Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBinnen vier weken besluit over bouw brug Corantijnrivier