Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Binnenkort weer aanpassing melkprijs

Geplaatst

op

Koeien 01

Tijdens een bezoek aan het district Wanica heeft minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij de veeboeren toegezegd te zullen werken aan een betere prijs voor melk. In 2004 kostte een liter melk volgens de minister ongeveer 80 usd cent, met als gevolg dat de productie van melk  steeg. 

De minister zegt dat melkboeren momenteel de keus maken om hun melkvee te laten kruisen met slachtvee, omdat de melksector niet winstgevend genoeg is. De bewindsman zegt te beseffen dat een prijs van SRD 5.50, – voor een liter rauwe melk te weinig is. Er zal in het kader van de koersunificatie  een compensatie van SRD1 per liter melk verstrekt worden door de regering.  “Dit komt op niet eens 40 usd cent per liter. Voor mij het signaal dat het niet genoeg is om de boeren te stimuleren.” Aldus minister Sewdien.

Volgens de minister stappen de boeren over naar slachtvee, omdat ze zien aankomen dat er geen beleidsopvolging zal zijn. De minister zegt daar een halt aan te  willen toeroepen.  Voor de sociaal zwakkeren moet de prijs laag worden gehouden, maar voor andere groepen zal die marktconform zijn. Binnenkort zal er een voorstel zijn voor aanpassing van de melkprijs.  –  culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Suriname

Guyanese president Irfaan Ali gearriveerd in Suriname

Geplaatst

op

Guyanese President Aangekomen

Irfaan Ali, de president van buurland Guyana, is gisteren gearriveerd in Suriname. Het Guyanese staatshoofd is samen met first lady, Arya Ali, en zijn delegatie geland op de Johan Adolf Pengel International airport. De president vertoeft in het land in het kader van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid.

Op Zanderij is president Ali ontvangen door onder andere minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken en de districtscommissaris van Para, Marlene Joden.

Later vandaag zal president Ali ontvangen worden door president Chan Santokhi. Hierna zal er een persmoment zijn met beide presidenten. Suriname en Guyana hebben reeds jarenlang een bilaterale samenwerking.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Wegomlegging op woensdag 25 november

Geplaatst

op

20201123 191257

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname laat weten dat in het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,  het Korps Politie Suriname bekend maakt dat op  de navolgende kruisingen het verkeer middels verkeersborden zal worden omgelegd t.w.: 

1.Op woensdag 25 november omstreeks 00.00 uur tot 08.00 uur worden de navolgende wegomleggingen gepleegd (kleine omlegging) te weten:

1. Grote Combéweg / Henk Arronstraat.

2. Roseveltkade / Kleine Waterstraat.

 

  1. Omstreeks 08.00 uur tot 18.00 uur wordt de grote wegomlegging ingesteld met de navolgende kruisingen te weten:

1. Tourtonnelaan/ Henk Arronstraat

2. Mr. F. Lim A Po- / Noorderkerkstraat

3. Mr. F. Lim A Po- / Watermolenstraat

4. Mr. F. Lim A Po- / Mirandastraat

5. Koninginne- / Prins Hendrikstraat

6. Koninginne-/ Julianastraat

7. Mahonylaan/ Louiselaan **(extra afsluiting Louiselaan/ Roseveldtkade)

8. Sommelsdijckstraat/ Grote Combéweg

9. Sommelsdijck-/ Kleine Waterstraat (Rietbergplein)

Op de weggebruikers wordt het beroep gedaan met de in te stellen verkeersomleggingen rekening te houden en de aanwijzingen van de Politie ter plaatse stipt op te volgen.

Gelet op de Covid-19 pandemie wordt het beroep gedaan op de Surinaamse bevolking casu quo leefgemeenschap om de activiteiten rond dit heuglijk feit via de media te volgen. Uw gezondheid en dat van anderen staat centraal.

Tot zover de bekendmaking van het Korps Politie Suriname  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen