zaterdag 28 januari 2023
22.2 C
Paramaribo
2 C
Amsterdam
0
(0)

Binnen een week medicijnen psychotische patiënten in Suriname

lees ook ...

Als het aan directeur Rakesh Gajadhar Sukul van het ministerie van Volksgezondheid ligt, dan is binnen een week het gebrek aan medicamenten bij het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) opgelost. Het ministerie is zich bewust van zijn verantwoordelijkheid, zegt hij. Psychotische patiënten die een gevaar zijn voor andere burgers, kunnen door de medicatiekwestie bij het PCS niet worden opgenomen.

De offerte voor de medicamenten is op tijd door het PCS gestuurd naar de Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS), maar er is daarmee gedraald. De medicijnen moeten nog uit het buitenland komen, beweert de volksgezondheidsdirecteur. Hij weet dat de vraag naar onder meer medicamenten voor psychotische mensen heel groot is. Bij het innemen van de medicijnen komen ze onder meer tot rust en hoeven geen gevaar te zijn voor de samenleving.

De overheid heeft ook een schuld bij de BGVS. Gajadhar Sukul legt uit dat het ministerie intussen een schikking heeft bereikt met BGVS over de betalingsachterstand van 3,5 miljoen US dollar van de overheid. De schuld zal in drie termijnen worden betaald.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBinnen een week medicijnen psychotische patiënten in Suriname