vrijdag 2 december 2022
24.7 C
Paramaribo
2.6 C
Amsterdam
5
(2)

Bilkerdijk: Er is zogenoemd local content beleid nodig

lees ook ...

Bouva: When will we have a finance minister?

During yesterday's discussion of the Production Credit Fund Act, Assembly member Melvin Bouva (NDP) inquired about the Minister of Finance for the hundredth time. The president has yet to choose a new...

Een speciale taskforce bestaande uit het Surinaams bedrijfsleven (VSB/ASFA Alliantie), Staatsolie en vertegenwoordigers van diverse ministeries buigt zich in partnerschap over  een local content beleid. Alleen naadat het beleid is geformaliseerd kan de vraag worden beantwoord op welke wijze de Surinaamse bevolking en bedrijven goederen en diensten kunnen leveren aan de toekomstige olie- en gasactiviteiten zegt voorzitter van de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA) Wilgo Bilkerdijk.

De taskforce is begin augustus geïnstalleerd als de officiële taskforce van de overheid. Hierin hebben zitting VSB, ASFA Alliantie, de ministeries van NH, Arbeid, Onderwijs, BiBiS en Staatsolie. Bilkerdijk vertegenwoordigt met Nicole Deira en Adit Moensi de ASFA Alliantie in de taskforce.

De vertegenwoordigers van VSB en ASFA Alliantie maken zich in deze taskforce sterk voor duurzame diversificatie van de economische basis van Suriname, de groei van het bedrijfsleven en ondernemerschap, alsook het behouden, aantrekken en ontwikkelen van geschoolde mensen en het maximaliseren van lokale banen. Ook ligt de focus op het formuleren van beleid dat als grondslag dient voor de olie & gas industrie.

Volgens Bilkerdijk kunnen leden van de VSB/ASFA Alliantie hun bijdrage leveren via de respectieve vertegenwoordigers in deze taskforce. De taskforce zal binnen een maand het eerste concept presenteren aan de regering over de volgende resultaatgebieden:
– Nationale ontwikkelingsconceptie
– Beleidskader/institutionalisering
– Wettelijk kader.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBilkerdijk: Er is zogenoemd local content beleid nodig