zondag 7 augustus 2022
34 C
Paramaribo
19.6 C
Amsterdam
5
(2)

Bilkerdijk: Er is zogenoemd local content beleid nodig

lees ook ...

Bewoners Kwakoegron willen meer betrokkenheid dc Brokopondo

De gemeenschap van de marron nederzetting Kwakoegron aan de Saramaccarivier wil dat de districtscommissaris (dc) Ludwig Mendelzoon van Brokopondo zich meer betrokken voelt bij de diverse ontwikkelings...

Een speciale taskforce bestaande uit het Surinaams bedrijfsleven (VSB/ASFA Alliantie), Staatsolie en vertegenwoordigers van diverse ministeries buigt zich in partnerschap over  een local content beleid. Alleen naadat het beleid is geformaliseerd kan de vraag worden beantwoord op welke wijze de Surinaamse bevolking en bedrijven goederen en diensten kunnen leveren aan de toekomstige olie- en gasactiviteiten zegt voorzitter van de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA) Wilgo Bilkerdijk.

De taskforce is begin augustus geïnstalleerd als de officiële taskforce van de overheid. Hierin hebben zitting VSB, ASFA Alliantie, de ministeries van NH, Arbeid, Onderwijs, BiBiS en Staatsolie. Bilkerdijk vertegenwoordigt met Nicole Deira en Adit Moensi de ASFA Alliantie in de taskforce.

De vertegenwoordigers van VSB en ASFA Alliantie maken zich in deze taskforce sterk voor duurzame diversificatie van de economische basis van Suriname, de groei van het bedrijfsleven en ondernemerschap, alsook het behouden, aantrekken en ontwikkelen van geschoolde mensen en het maximaliseren van lokale banen. Ook ligt de focus op het formuleren van beleid dat als grondslag dient voor de olie & gas industrie.

Volgens Bilkerdijk kunnen leden van de VSB/ASFA Alliantie hun bijdrage leveren via de respectieve vertegenwoordigers in deze taskforce. De taskforce zal binnen een maand het eerste concept presenteren aan de regering over de volgende resultaatgebieden:
– Nationale ontwikkelingsconceptie
– Beleidskader/institutionalisering
– Wettelijk kader.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBilkerdijk: Er is zogenoemd local content beleid nodig