maandag 5 december 2022
23.8 C
Paramaribo
4.8 C
Amsterdam
0
(0)

Bilaterale relatie tussen Suriname en Finland moet geïntensiveerd worden

lees ook ...

Recht op protest mag geen ruimte bieden voor wanorde

Het Korps Politie Suriname (KPS) vindt het jammer dat er botsing kwam tussen de betogers en politieambtenaren. Er werd op 25 november  geprotesteerd tegen het beleid van de regering, en het kwam zelfs...

Pertti Ikonen, de ambassadeur van Finland, is van mening dat de bilaterale relatie tussen Suriname en Finland geïntensiveerd moet worden. Dit zei de diplomaat maandag tijdens een beleefdheidsbezoek aan minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ). Er werd tijdens de ontmoeting aandacht geschonken aan Kleine- en Middelgrote Ondernemingen (KMO’s) en verbeteringen in de technologie van Suriname.

Finland staat bekend om hun hoge technologieontwikkeling. Suriname kan op deze deskundigheid een beroep doen. Verder zijn de meeste ondernemingen in Finland geprivatiseerd, wat goed is voor de economie. Ambassadeur Ikonen heeft meegedeeld dat hij ook gesprekken zal voeren met andere organisaties om projecten uit te voeren.

De minister werd bijgestaan door de directeur van Economische Zaken, Aroen Jadoenathmisier, en de waarnemend directeur van Ondernemerschap, Karishma Mathoera. Volgens Mathoera van Ondernemerschap zal de focus worden gelegd op KMO’s, vanwege de economische crisis.

Deze ondernemingen kunnen een enorme bijdrage leveren aan het herstellen van de economie van Suriname. Minister Kuldipsingh zegt open te staan voor investeerders van Finland en dat er zal worden nagegaan in welke specifieke sectoren er geïnvesteerd kan worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBilaterale relatie tussen Suriname en Finland moet geïntensiveerd worden