dinsdag 6 december 2022
25 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
5
(1)

Bikers Unit politie is 15 jaar, en niet meer weg te denken

lees ook ...

Nieuwe schouw Decembermoorden -Aanslag SU restaurantketen in...

- Decembermoordenproces vandaag opnieuw een schouw in het Fort Zeelandia - Aanslag op drie vestigingen van Surinaamse restaurantketen in Nederland. - Brandstof wordt in Suriname op korte termijn duu...

Het project Bikers Unit bij de politie is onder leiding van de toenmalige  korpschef Delano Braam in oktober 2006 overgenomen van Nederland.  “De bikers hebben in de afgelopen jaren hun bestaansrecht bewezen. Ze zijn gewoon weg niet meer weg te denken.” Dit zegt politie inspecteur Max Terborg, die vijftien jaar geleden ook nauw betrokken was bij het ontstaan van dit project.

Men wilde toen de politie dichter bij de burger brengen, om zo de criminaliteit in de binnenstad aan te pakken. “Dat is aardig gelukt”, volgens Terborg. Hij is na acht jaar overgeplaatst,  maar de inspecteur is nog altijd trots op de verworvenheden van deze groep.

Brigadier Jurmain Elskamp, is vanaf het begin verbonden aan deze unit. Ook hij vindt  dat de Bikers een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan het terugbrengen van het veiligheidsgevoel in de binnenstad. “We zijn multi inzetbaar. De burgers kunnen we ook sneller en gemakkelijker dan de prowagen benaderen”, legt Elskamp uit.

Andere districten hebben door het mooie resultaat ook Bikers Units opgezet. Elskamp ziet graag groei in de opleiding  tot Biker, zodat de afdeling beter voor de dag kan komen. Dit hangt echter af van Roberto Prade, de Korpschef  en minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, die toestemming hiervoor moeten geven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBikers Unit politie is 15 jaar, en niet meer weg te denken