woensdag 22 maart 2023
28.3 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
4
(1)

Bijzondere Surinamers gedecoreerd door president Santokhi

lees ook ...

IMF beoordeling Suriname niet meer in maart

De voorwaarden, die door het IMF gesteld zijn aan Suriname vóór de review kon plaatsvinden zijn niet gehaald, waardoor de beoordeling van maart niet doorgaat. Ongeveer een half miljard US$ is nog tego...

Suriname herdenkt op 25 november 46 jaar staatkundige onafhankelijkheid. President Chandrikapersad Santokhi heeft in verband hiermee 150 burgers die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor land en volk, gedecoreerd. Deze traditionele ceremonie naar aanloop van de onafhankelijkheidsviering vond zaterdag plaats in de achtertuin van het presidentieel paleis. Het staatshoofd uitte zijn waardering aan allen die zich voor de ontwikkeling van het land hebben ingezet.

De decoraties zijn een schouderklop van het hoogste gezag van het land aan Surinamers die ondanks de economische problemen en de heersende Covid-19-pandemie een bijdrage leveren en hebben geleverd aan het land. Het is, aldus de president, op z’n plaats om hardwerkende, sociaal bewogen en getalenteerde Surinamers die een wezenlijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van land en volk, die eer te geven.

Jaarlijks worden diverse personen voorgedragen om in aanmerking te komen voor een decoratie. Voor de regering is het een eer om hen als voorbeeld te stellen.

Door de Covid-19-beperkingen heeft de regeringsleider de onderscheidingen niet opgespeld, maar wel overhandigd aan de mensen. Desondanks toonde president Santokhi zich ingenomen de nodige eer te geven aan elke Surinamer die zich bijzonder en belangeloos heeft ingezet. Dit geldt ook voor allen die zich buiten landsgrenzen verdienstelijk maken voor de goede naam en eer alsook de groei en bloei van Suriname.

President Santokhi gaf de gedecoreerden mee dat ze trots mogen zijn en tevens als een stimulans dienen voor andere Surinaamse burgers. “Beschouw deze eer als een waardering, die u voor alle andere harde werkers draagt, in liefdadigheid is geen overdaad,” zei hij.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

8 REACTIES

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBijzondere Surinamers gedecoreerd door president Santokhi