dinsdag 6 december 2022
32.6 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

Bijzonder Onderwijs krijgt SRD 75 extra per leerling; Uitkering SRD 6 miljoen

lees ook ...

Simons: Never before has what is occurring today occurred

The CLO's protests against the government's policy, led by Ronald Hooghart, are now in their second week. Some NDP leaders showed up again on Monday, and Jennifer Simons, the previous Assembly Preside...

Het Bijzonder Onderwijs in Suriname zal een bedrag van SRD 6 miljoen uitgekeerd krijgen aan ouderbijdragen. Het gaat om het restant aan ouderbijdragen verschuldigd over het jaar 2021-2022 inclusief een suppletie als gevolg van de aanpassing van de subsidiebedragen. In de Raad van Ministers (RvM) vergadering is dit bedrag onlangs goedgekeurd. 

Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zegt dat het subsidiebedrag voor alle schoolniveaus met SRD 75 is aangepast per leerling. Dit geldt ook voor de subsidie aan de Wesleyaanse Gemeente over 2021-2022. Levens legt verder uit, dat het bedrag een tweede tranche van 50 procent betreft voor 2021-2022.

Het gros van de scholen heeft ten laste van het dienstjaar 2021 reeds een eerste tranche van 50 procent ontvangen, meldt het Directoraat Volkscommunicatie. Vicepresident Ronnie Brunswijk, die leiding geeft aan de Raad, kon zich terugvinden in de motivering van de bewindsvrouw. Het restant aan ouderbijdrage komt ten laste van de ontwerpbegroting 2022.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBijzonder Onderwijs krijgt SRD 75 extra per leerling; Uitkering SRD 6 miljoen