donderdag 22 februari 2024
29.3 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
0
(0)

Bijzonder Onderwijs krijgt SRD 75 extra per leerling; Uitkering SRD 6 miljoen

lees ook ...

President benadrukt ommekeer in Suriname: van diepe crisis n...

“Sinds de overname van de regering onder mijn leiderschap ruim drie en een half jaar geleden, heeft Suriname een opmerkelijke transformatie ondergaan van een diepe crisis naar een periode van duurzame...

Het Bijzonder Onderwijs in Suriname zal een bedrag van SRD 6 miljoen uitgekeerd krijgen aan ouderbijdragen. Het gaat om het restant aan ouderbijdragen verschuldigd over het jaar 2021-2022 inclusief een suppletie als gevolg van de aanpassing van de subsidiebedragen. In de Raad van Ministers (RvM) vergadering is dit bedrag onlangs goedgekeurd. 

Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zegt dat het subsidiebedrag voor alle schoolniveaus met SRD 75 is aangepast per leerling. Dit geldt ook voor de subsidie aan de Wesleyaanse Gemeente over 2021-2022. Levens legt verder uit, dat het bedrag een tweede tranche van 50 procent betreft voor 2021-2022.

Het gros van de scholen heeft ten laste van het dienstjaar 2021 reeds een eerste tranche van 50 procent ontvangen, meldt het Directoraat Volkscommunicatie. Vicepresident Ronnie Brunswijk, die leiding geeft aan de Raad, kon zich terugvinden in de motivering van de bewindsvrouw. Het restant aan ouderbijdrage komt ten laste van de ontwerpbegroting 2022.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBijzonder Onderwijs krijgt SRD 75 extra per leerling; Uitkering SRD 6 miljoen