zondag 24 september 2023
26.1 C
Paramaribo
13.4 C
Amsterdam
0
(0)

Bijzonder moment voor Kater Karma

lees ook ...

Illegale Braziliaanse rover aangehouden

De 34-jarige verdachte R.D. van Braziliaanse afkomst die illegaal in Suriname vertoeft, wordt ervan verdacht op 19 september samen met drie kompanen de 43-jarige V.D. in een hotel in de omgeving van d...

Regillio Pinas, Kater Karma en zijn manager zijn enthousiast. Op 9 juli staat hij op het podium voor zijn eerste soloconcert in de Melkweg, Amsterdam begeleid door topmuzikanten. Hit producer Timo van TMG en backing vocalist Danitia Sahadewsing maken deel uit van het geheel. ‘Gowtu Su’Burban is medeorganisator van het event.

De fans staan te springen. Kaarten zijn al voor 60 procent uitverkocht, en dat is bemoedigend. “Het is sowieso een geweldige prestatie voor een Surinaamse artiest om op het poppodium te mogen staan”, aldus manager Chermain Pansa. Hij moedigt opkomende artiesten aan om niets aan toeval over te laten, maar hard te werken, omdat een nummer het verschil kan maken.

Kater Karma’s heeft hits waaronder, ‘Fa un de ya’, ‘Kiyoo’ ‘Lemon’ – een duet met Jackson Blai – en ‘Queens’. Hij krijgt regelmatig miljoenen views, en zegt zelf veel te hebben gewerkt aan zijn laatste nummer ‘Nothing Changes if Nothing Changes’. “Ik heb het beste erin gestopt. Het heeft mij bijna een jaar gekost om alles in elkaar te zetten en dat geeft een goed gevoel.” Karma focust alleen op zijn eigen carrière, en zingt over de zaken in het dagelijks leven.

Karma wil zijn platenlabel Lemon Vybz Records verder brengen. Nu zijn er gesprekken met andere artiesten om te komen tot samenwerking.

‘Gowtu Su’Burban, de medeorganisator, zet zich in om de Surinaamse cultuur, in de Nederlandse evenementen- en muziekindustrie te promoten. “Wij vinden dat als Surinaamse artiesten naar Nederland komen ze op een waardige plek moeten staan, zoals de locaties voor liveoptredens Melkweg en Paradiso in Amsterdam”, benadrukt Gianny Emanuel van Gowtu Su’Burban.

Kater Karma had wat tijd nodig om mee te gaan, toen hij door zowel de Melkweg als Gowtu Su’Burban werd benaderd.

Bron Foto: Sound Cloud

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Cultuur&Zo, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeCultuur&ZoBijzonder moment voor Kater Karma