dinsdag 6 december 2022
32.6 C
Paramaribo
7.2 C
Amsterdam
0
(0)

Bijscholing voor Ghettojeugd

lees ook ...

Werkzaamheden NIS gaan door

Martinus Joël Timotheus, alias Bordo, Money Hond, de directeur van de National Indoor Stadium is al geruime tijd spoorloos verdwenen. Het Openbaar Ministerie is nu officieel op zoek naar hem via een o...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft voor basisscholen het Streaming Saturdays project gestart in samenwerking met Stichting Probitas. Dit is om de bewustwording van BE-STREAMING onder de lokale gemeenschappen te vergroten.  BE-STREAMING maakt onderdeel uit van de vernieuwingen binnen het Basisonderwijs. 360 leerlingen van het Basisonderwijs  zullen binnen dit project praktische bijscholing krijgen.

Er is gekozen voor de leerlingen van Latour en Sophiaslust, omdat de levensstandaard van de kinderen daar lager is dan de rest van Paramaribo. Bovendien zouden de leerlingen ook weinig toegang hebben tot internet, missen daardoor het afstandsonderwijs en raken hierdoor dus achter. Het ministerie probeert met dit project het afstandsonderwijs naar hen toe te brengen om zo de ontstane kloof weg te werken.

De leerlingen zijn tijdens de Streaming Saturdays praktisch bezig en doen kennis op door proeven te doen, tastbaar materiaal te gebruiken, zelf na te denken, onderzoek te doen en probleempjes op te lossen. OS Mastklimmen 1 was op zaterdag 31 oktober 2020 aan de beurt. Op zaterdag 14 november 2020 wordt het project in Sophiaslust gehouden.

De Streaming Saturdays komt voort uit de Vakantie Kampen, die zijn gehouden in Saramacca, Wanica, Paramaribo en Marowijne.  Dr. Padhu Sashayer, Kimberly Tjon Poen Gie en de voorzitter van Stichting Probitas John van der Zijden coördineren het project.  Het project bestaat uit een Train de Trainers workshop, leerkrachten bijscholing en een STEM-showcase. STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics

BE-STREAMING staat voor Basic Education Science Technology Reading Engineering Arts and Mathematics Improvement of the Next Generation. Het programma is gericht op het duurzaam verbeteren van de kwaliteit van het basisonderwijs. De integrale benadering van het BE-STREAMING-concept moet een nieuwe vorm van leren door zelf doen teweegbrengen. Stichting Probitas heeft als doel de vergroting van de zelfredzaamheid van burgers in dit digitale tijdperk.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBijscholing voor Ghettojeugd