Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Bijna geen opvangmogelijkheden meer voor coronapatiënten in Suriname

Geplaatst

op

Tent Bij Regionaal Ziekenhuis Wanica

De opvang van personen die positief getest zijn op het coronavirus in Suriname staat onder hoge druk. Door de overheid zijn verschillende stappen ondernomen om paniek binnen de samenleving te voorkomen, zegt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Het gaat om isolatie- en quarantainefaciliteiten. Als noodmaatregel is door de overheid in het Regionaal Ziekenhuis Wanica in alle haast een tent opgezet van 18 bij 50 meters compleet ingericht voor een uitbreiding van 100 veldbedden.

Op deze locatie zullen personen worden opgevangen als er nergens anders meer plek is. Als mensen zich niet houden aan de maatregelen, zal de situatie niet meer onder controle zijn. Ramadhin legde uit dat behalve opvangcapaciteit, ook van belang is dat er genoeg medisch personeel is. Als de aantallen blijven oplopen, zal de situatie niet meer onder controle zijn. De regering wil voorkomen dat de economie lamgelegd wordt. De maatregelen die getroffen zullen worden, moeten ook in de controlesfeer zijn terwijl het gedrag van mensen moet veranderen.

Er zijn gisteren 30 geïnfecteerden genoteerd uit 109 testen, terwijl 43 personen genezen zijn verklaard. Het aantal active case is nu op 557. In totaal zijn 1.123 personen genezen en 1.706  zijn positief getest. 

Epidemioloog Radjesh Ori zegt dat de COVID-19-situatie nu nog onder controle is. Hij zegt dit op basis van het feit dat positief geteste persone  nu nog geïsoleerd kunnen worden en er aan contacttracing wordt gedaan.

Indien de situatie niet verbetert, doelend op het steeds toenemende aantal besmettingen, zal Suriname niet langer controle hebben over de situatie. In de tweede week nadat president Chan Santokhi de verscherpte maatregelen heeft bekendgemaakt moeten de resultaten duidelijk zijn. Als de situatie onveranderd blijft zullen andere maatregelen noodzakelijk zijn. De angst slaat de epidemioloog om het hart, als hij kijkt naar het gedrag van enkele burgers.

Ori beklemtoonde dat de situatie zeer kritiek is en dat iedereen moet bijdragen aan het beheersbaar houden hiervan. Op dit moment ziet de situatie in voornamelijk Sipaliwini en Paramaribo er niet rooskleurig uit.

Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ricky op:Bijna geen opvangmogelijkheden me
zaterdag 1 augustus 2020 12:36

Ik kan me niet voor stellen dat ze mensen toch toelaten dat ze toch met 5 man maximaal samen mogen scholen.
Samen scholen moet verboden zijn, en geef geen limiet.
Als je iemand tegen komt die je wat wil zeggen houw dan anderhalve meter, is dat zo moeilijk stelletje egocentrische egoïstisch achterlijke domme mensen.
We leven in een computer tijdperk en iedereen heeft een mobiele telefoon, je kan toch informatie opzoeken en op tv zien wat voor maatregelen genomen wordt in andere landen.
Houdt u aan de regels mensen.
SOSO LOBI gi sranang.
Anders komen we niet voor uit.Advertentie

Suriname

30-jarige vrouw overleden na verkeersongeval

Geplaatst

op

Img 1b19cccd68c2 1

De 30-jarige autobestuurster Imelda Mac-Intosch heeft op woensdagmiddag 21 oktober, na een verkeersongeval op de Oost-West Verbinding, ter hoogte van kilometer 92,5 in het district Coronie het leven gelaten.
De politie van het bureau Friendship kreeg de melding van het verkeersongeval en ging ter plaatse voor onderzoek. Op de locatie trof de politie een personenauto over de kop in een trens aan.

In dat voertuig werd de bestuurster Mac-Intosch, haar man en hun kinderen van 8 en 6 jaar aangetroffen. Mevrouw Mac- Intosch vertoonde geen teken van leven; terwijl de mede inzittenden klaagden over lichaamspijnen. Zijn zijn per ontboden ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
Uit het voorlopige politioneel onderzoek is naar voren gekomen, dat mevrouw Mac-Intosch kwam aangereden vanuit de richting van Nickerie gaande in de richting van Paramaribo.

Het vermoeden bestaat dat zij de macht over de besturing van de auto verloor, waarbij die ettelijke keren over de kop sloeg en uiteindelijk in de trens langs de weg terecht kwam.
Een ingeschakelde arts stelde de dood van Imelda Mac-Intosch officieel vast. In opdracht van het Openbaar Ministerie is haar ontzielde lichaam, door de politie, aan de nabestaanden afgestaan. Mevrouw Mac- Intosch was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Haar man is wel in het bezit van een rijbewijs. Het is vooralsnog niet duidelijk voor de politie waarom Mac-Intosch de auto bestuurde in plaats van haar man. Het zwaar beschadigde voertuig is door de politie ter herkeuring in beslag genomen.

 

Bron: KPS

Lees verder

Suriname

Binnenkort biogasbedrijf in Suriname

Geplaatst

op

20201022 162505
Binnenkort krijgt Suriname er een gasbedrijf bij. Het gaat in deze om Biogas dat als kookgas gebruikt kan worden en goedkoper is dan wat wij gewend zijn te gebruiken in Suriname. Achter dit bedrijf staat Samuel Kuik.
In het dorp Matta is er al een installatie geplaatst en maakt maakt men nu gebruik van Biogas om te Koken. Ook het jongens en meisjes internaat van Stichting Engedi in het district Wanica die per maand 2 100 lbs gasflessen gebruikten voor de keuken, zijn nu voorzien van een Biogas installatie.
Doordat al het afval zoals gras, dierlijk en menselijk afval gebruikt wordt voor het produceren van biogas,  zal men ook minder last hebben van ongedierten zoals ratten.  Door het afval op een duurzame manier te verwerken krijgen we een schonere milieu en goedkoop Kookgas. Het is in de planning het gasbedrijf op 25 November 2020 te openen. –  culturu.com
Lees verder

Meest gelezen