Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Bijna geen opvangmogelijkheden meer voor coronapatiënten in Suriname

Geplaatst

op

Tent Bij Regionaal Ziekenhuis Wanica

De opvang van personen die positief getest zijn op het coronavirus in Suriname staat onder hoge druk. Door de overheid zijn verschillende stappen ondernomen om paniek binnen de samenleving te voorkomen, zegt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Het gaat om isolatie- en quarantainefaciliteiten. Als noodmaatregel is door de overheid in het Regionaal Ziekenhuis Wanica in alle haast een tent opgezet van 18 bij 50 meters compleet ingericht voor een uitbreiding van 100 veldbedden.

Op deze locatie zullen personen worden opgevangen als er nergens anders meer plek is. Als mensen zich niet houden aan de maatregelen, zal de situatie niet meer onder controle zijn. Ramadhin legde uit dat behalve opvangcapaciteit, ook van belang is dat er genoeg medisch personeel is. Als de aantallen blijven oplopen, zal de situatie niet meer onder controle zijn. De regering wil voorkomen dat de economie lamgelegd wordt. De maatregelen die getroffen zullen worden, moeten ook in de controlesfeer zijn terwijl het gedrag van mensen moet veranderen.

Er zijn gisteren 30 geïnfecteerden genoteerd uit 109 testen, terwijl 43 personen genezen zijn verklaard. Het aantal active case is nu op 557. In totaal zijn 1.123 personen genezen en 1.706  zijn positief getest. 

Epidemioloog Radjesh Ori zegt dat de COVID-19-situatie nu nog onder controle is. Hij zegt dit op basis van het feit dat positief geteste persone  nu nog geïsoleerd kunnen worden en er aan contacttracing wordt gedaan.

Indien de situatie niet verbetert, doelend op het steeds toenemende aantal besmettingen, zal Suriname niet langer controle hebben over de situatie. In de tweede week nadat president Chan Santokhi de verscherpte maatregelen heeft bekendgemaakt moeten de resultaten duidelijk zijn. Als de situatie onveranderd blijft zullen andere maatregelen noodzakelijk zijn. De angst slaat de epidemioloog om het hart, als hij kijkt naar het gedrag van enkele burgers.

Ori beklemtoonde dat de situatie zeer kritiek is en dat iedereen moet bijdragen aan het beheersbaar houden hiervan. Op dit moment ziet de situatie in voornamelijk Sipaliwini en Paramaribo er niet rooskleurig uit.

Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ricky op:Bijna geen opvangmogelijkheden me
zaterdag 1 augustus 2020 12:36

Ik kan me niet voor stellen dat ze mensen toch toelaten dat ze toch met 5 man maximaal samen mogen scholen.
Samen scholen moet verboden zijn, en geef geen limiet.
Als je iemand tegen komt die je wat wil zeggen houw dan anderhalve meter, is dat zo moeilijk stelletje egocentrische egoïstisch achterlijke domme mensen.
We leven in een computer tijdperk en iedereen heeft een mobiele telefoon, je kan toch informatie opzoeken en op tv zien wat voor maatregelen genomen wordt in andere landen.
Houdt u aan de regels mensen.
SOSO LOBI gi sranang.
Anders komen we niet voor uit.Advertentie

Suriname

Surinaamse regering dient aangepaste begroting in

Geplaatst

op

Ministerie Financien

De regering Santokhi/Brunswijk zal een aangepaste begroting indienen voor 2020. De ontwerpbegroting voor dit jaar is nog niet behandeld in De Nationale Assemblee. Volgens de voorzitter van de vaste commissie voor Financiën en Planning, Asiskumar Gajadien, zal de begroting gewijzigd worden. Simultaan zal worden gewerkt aan de begroting van 2021, die uiterlijk 1 oktober aangeboden moet worden aan het parlement. 

Volgens de parlementariër is wijziging van de begroting noodzakelijk, omdat er ministeries bijgekomen zijn en andere weer opgedeeld zijn. De nieuwe ministeries hebben geen budget voor de komende maanden. Bovendien is ook het beleid van de huidige regering niet hetzelfde als de vorige regering, dus zijn de wijzigingen nodig. 

Er wordt naar gestreefd om deze maand de aangepaste begroting in te dienen. De volksvertegenwoordiger verwacht wel geen uitgebreide behandeling van de begroting. Voor de tweede helft deze maand zal de behandeling van de begroting op agenda van het parlement worden geplaatst.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Aangepaste Begroting 2020

Geplaatst

op

Dna Buigt Zich Vandaag Wet Uitzonderingstoestand Covid Scaled

De begroting voor het jaar 2020 was door de vorige regering nog niet ingediend bij De Nationale Assemblee. De nieuwe regering gaat een aangepaste begroting indienen omdat er nieuwe ministeries bij zijn gekomen en andere ministeries zijn opgedeeld. Maar ook omdat er andere beleidsinzichten zijn, zegt Asiskumar Gajadien, de voorzitter van de vaste commissie voor Financiën en Planning van DNA.

De aangepaste begroting zal in augustus worden ingediend en in de tweede helft van augustus worden behandeld. Tegelijkertijd zal er ook worden gewerkt aan de begroting voor 2021 die uiterlijk 01 oktober zal worden aangeboden aan De Nationale Assemblee.

culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen