Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Bijna 500 positieve COVID-19-besmettingen in Suriname

Geplaatst

op

Covid 490

Op tien personen na telt Suriname 500 COVID-19-besmettingen. De teller van positieve gevallen staat nu dus op 490. Er zijn zondag 23 personen positief getest op COVID-19. Het gaat om 18 positieven uit testen van het Centraal Laboratorium van het Bureau Openbare Gezondheidszorg en 5 van Academisch Ziekenhuis Paramaribo. 

Acht personen die in Residence Inn en het Regionaal Ziekenhuis Wanica waren mochten naar huis. Het aantal mensen dat in totaal genezen is, is gestegen naar 199. Op de Intensive Care Unit zijn er zes personen. Suriname telt elf doden. Volgens de officiële COVID-19-website zijn er momenteel 280 actieve gevallen en zijn 314 personen in quarantaine.

Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Bianca
dinsdag 30 juni 2020 01:52

Er zullen nog meer doden vallen, en wel in een stijgende trend, omdat wij surinamers dat gevaar nog niet beseffen. Het is heel jammer. Het dodental kan verminderd worden en en verspreiding kan beheersbaar worden, als wij de regels volgen. Is een zwaar en nog wennen aan de nieuwe situatie, maar wij allemaal moeten gezamenlijk een start maken en leren het nieuwe normale te accepteren. Dan kunnen wij ook op een beperkte manier ons leven weer normaal en ‘vrij’ leven. Surinamers laten wij gezamenlijk onze verantwoordelijkheid nemen. Ons land is al in een financiele crisis. Door ons gedrag niet te… Lees verder »

Prins
dinsdag 30 juni 2020 05:13

Die mensen moeten kijken waar die nest is.
Is duidelijk dat Brazilië een probleem heeft. Corona en dat nemen ze mee naar Suriname.
Zet alle militairen om de grenzen te bewaken. Ze doen toch geen moer. Oorlog zal er nooit komen. Suriname heeft niets .een paar oude ip. Pantser wagens. 3. Vroeger hadden we zelf een oorlogboot. Hadden ze politiebureau mee beschoten.Advertentie

Suriname

Nog geen duidelijkheid over ministerskandidaten in Suriname

Geplaatst

op

1240

Het is nog steeds onduidelijk wie de nieuwe ministers posten zullen bekleden. De procureur generaal (PG) heeft een deel van de namen ontvangen voor het starten van een antecedenten onderzoek. Ook zijn er nog geen resultaten gestuurd naar coalitieleider Chan Santhoki.

Er zal beslist worden wie de ministersposten zullen invullen op basis van de bevindingen van de pg. Momenteel komen er principiële bezwaren boven water tegen de ministerskandidaten. De PG moet nog enkele namen ontvangen. Ook de ABOP moet nog enkele namen opsturen. Er moeten nog meer namen worden doorgegeven. De kandidaten van de NPS, Marie Levens (Onderwijs, Wetenschap & Cultuur) en Silvano Tjong-Ahin (Ruimtelijke Ordening & Milieu) zijn intussen al doorgestuurd nadat zij unanieme goedkeuring kregen van het NPS-congres zaterdag.- Culturu.com

Lees verder

Suriname

Suriname..President Chan Santokhi en Vice-President Ronnie Brunswijk treden aan op 16 juli

Geplaatst

op

Img 6609

De verkiezing van de twee functionarissen vindt plaats op maandag 13 juli om 10.00 uur tijdens buitengewone openbare DNA vergadering.

Hoewel er geen tegenkandidaten zijn ingediend, moeten op de vergadering minstens 34 Assembleeleden aanwezig zijn om de president en de vicepresident te kunnen kiezen. De BEP (2 zetels) heeft reeds eerder toegezegd de ondersteuning te zullen geven.
De samenwerkende coalitie heeft 33 zetels.

Na de overdracht van de regeermacht door president Desi Bouterse, volgt een gemotoriseerd defilé van de politie en het Nationaal Leger. De nieuwe president zal geflankeerd door de korpschef en de bevelhebber van het Nationaal Leger de passerende gemotoriseerde eenheden gadeslaan. In een dagorder is aangegeven wie allemaal betrokken zijn bij de organisatie. De komende week vinden er oefeningen plaats. Starnieuws verneemt dat aan de eenheid van het Korps Politie Suriname toegevoegd worden, peletons van de douane, Korps Penitentiaire Ambtenaren, Brandweer en het Korps Beveiliging en Bijstandsdienst.

Culturu.com—–Ferdinand Louis

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen