zaterdag 15 mei 2021
23.9 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
4.5
(2)

Bijna 35.000 burgers in Suriname gevaccineerd tegen Covid-19

lees ook ...

Karel Eckhorst over IMF Onderhandelingen

Karel Eckhorts, hoofdonderhandelaar van Suriname bij het IMF, zegt van het door Suriname uit te voeren programma, dat het geen makkelijk programma is. Om Suriname uit haar noodlijdende economie te hal...

Vanaf de start van de Covid-19-vaccinatiecampagne in Suriname zijn er 34.630 personen gevaccineerd. Het gaat hierbij om het eerste prikje met het AstraZeneca-vaccin. Het aantal mensen dat zich geregistreerd heeft om alsnog ingeënt te worden, staat op 42.053. Aangezien Suriname nog over onvoldoende vaccins beschikt, hebben 60- en 40-plussers met aandoeningen voorkeur.

De regering is vooralsnog nog niet van plan de vaccinatiefrequentie op te voeren. Intussen maakt men zich op voor het tweede prikje voor de groep die al gevaccineerd is. De periode tussen de eerste en tweede prik is ruim 10 weken.

Rond 4 mei zal minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid weer als eerste het tweede spuitje krijgen. De autoriteiten zullen hetzelfde vaccin toedienen als de eerste.

Vaccinatie kan voorkomen dat je ernstig ziek wordt en het kan levens redden. Het is daarom heel belangrijk om je te laten inenten. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor elkaar.

Het ministerie van Volksgezondheid voert uitgebreid campagne om alle burgers ouder dan 18 jaar te overtuigen zich tegen Covid-19 te laten vaccineren. Belangrijk is dat wie gevaccineerd wil worden zich moet registreren.

De voorlichtingscampagne wordt ondersteund door Unicef, de Pan-Amerikaanse gezondheidsorganisatie (PAHO) en SU4SU en wordt uitgevoerd door The Back Lot.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBijna 35.000 burgers in Suriname gevaccineerd tegen Covid-19