maandag 8 augustus 2022
27.1 C
Paramaribo
13.8 C
Amsterdam
5
(1)

Bijna 20.000 ID-kaarten nog niet opgehaald

lees ook ...

Social Army benadert regering om bouwkavels voor haar leden

De Stichting Social Army werd in 2019 opgericht en doet sociale projecten in de samenleving sinds 2019. In 2019 deden ze alleen al 19 projecten. De stichting bestaat geheel uit jongeren. De projecten ...

Bij het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) liggen bijna 20.000 e-ID-kaarten die niet zijn opgehaald. De reden hiervoor is momenteel nog onbekend. De ID-units waar de meeste e-ID-kaarten liggen zijn Flora, Combé, Kwatta, Lelydorp en Albina.

Directeur Anastatia Kanapé-Pokie legt uit dat voor augustus de openingstijden verruimd zijn voor de burgers. Zij worden hierdoor in de gelegenheid gesteld om hun e-ID-kaarten te kunnen afhalen. “We willen het aantal wegwerken en hebben daarom de tijden verruimd.”

De CBB-directeur vermoedt dat het niet ophalen van de ID-kaarten te maken heeft met de COVID-19-situatie waarin Suriname nu is. De burgers hebben tot maart 2022 de ruimte om hun e-ID-kaarten te maken. Als de huidige ID-kaarten vervallen zijn, zijn die geldig tot volgend jaar. Sommige burgers l kiezen ervoor om hun e-ID kaart niet te halen omdat zij denken dat er een drukte is bij het CBB.

Het probleem waar CBB mee zit is het opslaan van de niet opgehaalde e-ID-kaarten. Het is belangrijk dat burgers hun e-ID-kaarten afhalen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBijna 20.000 ID-kaarten nog niet opgehaald