maandag 5 december 2022
23.8 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
5
(1)

Bijna 20.000 ID-kaarten nog niet opgehaald

lees ook ...

Civil servants are not paid if they are not registered

On December 31st, the National Servants Registration project will come to an end. As of January 1, 2023, unregistered civil servants will no longer be paid. On October 1, registration opened. The ...

Bij het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) liggen bijna 20.000 e-ID-kaarten die niet zijn opgehaald. De reden hiervoor is momenteel nog onbekend. De ID-units waar de meeste e-ID-kaarten liggen zijn Flora, Combé, Kwatta, Lelydorp en Albina.

Directeur Anastatia Kanapé-Pokie legt uit dat voor augustus de openingstijden verruimd zijn voor de burgers. Zij worden hierdoor in de gelegenheid gesteld om hun e-ID-kaarten te kunnen afhalen. “We willen het aantal wegwerken en hebben daarom de tijden verruimd.”

De CBB-directeur vermoedt dat het niet ophalen van de ID-kaarten te maken heeft met de COVID-19-situatie waarin Suriname nu is. De burgers hebben tot maart 2022 de ruimte om hun e-ID-kaarten te maken. Als de huidige ID-kaarten vervallen zijn, zijn die geldig tot volgend jaar. Sommige burgers l kiezen ervoor om hun e-ID kaart niet te halen omdat zij denken dat er een drukte is bij het CBB.

Het probleem waar CBB mee zit is het opslaan van de niet opgehaalde e-ID-kaarten. Het is belangrijk dat burgers hun e-ID-kaarten afhalen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBijna 20.000 ID-kaarten nog niet opgehaald