dinsdag 28 maart 2023
25 C
Paramaribo
0.3 C
Amsterdam
0
(0)

Bijna 120 Surinaamse politieagenten in isolatie

lees ook ...

VSB roept op geen deuren te sluiten tijdens protest

Activisten, die van plan zijn om op 24 maart weer acties te voeren, hebben het bedrijfsleven geadviseerd de deuren te sluiten. Het bestuur van de Vereniging Surinaamse Bedrijfsleven (VSB) roept op tot...

In Suriname zijn bijna 120 agenten in isolatie vanwege Covid-19. Dit heeft tot gevolg, dat er nu sprake is van een onderbezetting in de capaciteit om handhavingswerkzaamheden te kunnen verrichten, zei president Chandrikapersad Santokhi vandaag in het parlement. Vandaag is, ondanks het land in total lockdown is, een aanvang gemaakt met de Algemene Politieke Beschouwingen. De president is geïnformeerd door de korpschef.

“Het KPS heeft nu een probleem met de capaciteit in de handhaving. Niet doordat er geen geld is of een gebrek aan auto’s, maar door COVID-19. Begrijpt u wat COVID-19 doet met onze veiligheidsdiensten. Ik roep nogmaals eenieder op om geen onverantwoorde acties te ondernemen, mensen bijeen te roepen voor enge groeps- en politieke belangen. De situatie is veel ernstiger dan we denken”, zei Santokhi.

Hij zegt dat de korpsleiding zo snel mogelijk krachten die niet besmet zijn moet mobiliseren om de veiligheid van de burgers te garanderen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBijna 120 Surinaamse politieagenten in isolatie