donderdag 28 september 2023
33.1 C
Paramaribo
18.9 C
Amsterdam
0
(0)

Bijeenkomst in Nickerie over mentale gezondheid

lees ook ...

Sluis te Donderskamp/Konomerume wordt hersteld

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij bracht het afgelopen weekend een orientatiebezoek aan de Arawarasluis in het Boven Nickerie/Wayambogebied die buiten werking was, door geb...

Vanmiddag vond er in de Districtszaal van Nickerie een meeting plaats van belanghebbenden met het maatschappelijke middenveld, om input te krijgen over het mentale gezondheidsprogramma dat zal worden uitgerold in Nickerie.

Het mentale gezondheidsprogramma krijgt een gezamenlijke aanpak met meerdere belanghebbenden. De Unicef zal inkomen met de awareness en capacity trainingen voor de belanghebbende(jeugdigen, adolescenten, opvoeders enz ). Deze zullen worden verzorgd in samenwerking met het Districtscommissariaat en het Ministerie van Volksgezondheid.

Onder de aanwezigen waren, Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, Burgermoeder Senrita Gobardhan, Unicef vertegenwoordiger voor Guyana en Suriname de heer  Nicolas Pron, vertegenwoordiger van de PAHO mevrouw Dr. Noreen Jack, Directeur Jeugdzaken van het Ministerie van Arbeid Werkgelegenheid en Jeugdzaken, mw. Genti Mangroe, Assembleelid mevrouw Harriet Ramdin en Jeugdraadslid van Coronie, Sercheenio Moeljakarta die ook graag zijn bijdrage wil leveren.

De jeugdraadsleden van Nickerie konden vanwege een training in Paramaribo, niet aanwezig zijn. Tijdens haar toespraak gaf de Burgermoeder aan dat het suicide probleem in Nickerie het hoogst aangeschreven staat. Dit probleem baart de Burgermoeder veel zorgen en zij wenst dat er zo snel als mogelijk een oplossing komt hiervoor.

Minister Amar Ramadhin die heel blij was met deze meeting gaf aan dat het mentale gezondheidsprobleem zo snel mogelijk adequaat aangepakt dient te worden. Hij benadrukte dat samenwerken met elkaar kan zorgen voor een oplossing.

Unicef Health Officer, mw. Shivanie Narain gaf middels een powerpoint presentatie aan wat er allemaal is gedaan en wat er nog gedaan kan worden om dit wereldwijde issue aan te pakken.

Ook vond er de installatie plaats van een task force die zich zal inzetten voor mentale gezondheidzorg in Nickerie. Aan het einde van de meeting vond de ondertekening plaats van een Memorandum of Understanding.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBijeenkomst in Nickerie over mentale gezondheid