dinsdag 27 september 2022
29.4 C
Paramaribo
10.6 C
Amsterdam
5
(1)

Bij prijsaanpassing wordt kookgas SRD. 250,- per cilinder van 28 lbs

lees ook ...

Ministry of the Interior swears in Spanish interpreter

Marciano Edgar Armaketo has been sworn in as an interpreter and translator from Spanish to Dutch and vice versa at the Ministry of the Interior (BiZa) by director Mohamad Nasier Eskak. Viewed from the...

De parlementariërs Asiskoemar Gajadien van de VHP en Rabin Parmessar van de NDP, hadden de op handen zijnde tarieven van de EBS voor kookgas onacceptabel genoemd. Als de EBS het besluit neemt om geen subsidie meer te geven aan Ogane, zal een gascilinder van 28 lbs SRD.250,-(tweehonderd en vijftig Surinaamse dollars kosten) kosten. Nu is de prijs SRD.50,-.  Dit heeft minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen donderdag in het parlement bekendgemaakt, bij het presenteren van de nieuwe tarieven van de EBS.

Volgens de parlementariërs hoeft het bedrijf deze prijzen niet te handhaven. “… ik weet niet als dit het moment is om een prijsaanpassing door te voeren”, deelt  de bewindsman mee. Al heeft hij documenten overlegd om aan te tonen, dat de cijfers niet zijn verzonnen. De Energiewet van 2016 zegt dat Ogane bij de reorganisatie een zelfstandige administratieve bedrijfsvoering moet hebben. Hiermee is men al begonnen. Volgens Abiamofo is de regering bezig te beraadslagen welk besluit er genomen moet worden ten aanzien van de subsidie.

Ook bij de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) kampt men met hetzelfde. Er is bij  de SWM en de Energie Bedrijven Suriname sprake van achterstallige investeringen ten aanzien van de bedrijfsvoering.

Abiamofo sprak berichten dat de regering voor de nieuwe EBS-tarievenstructuur gebruik heeft gemaakt van onrealistische cijfers en uitgangspunten tegen. Hij meent dat Gajadien en Parmessar verkeerd zijn geïnformeerd.

Voorzitter Marinus Bee acht het nodig, dat het parlement tijd neemt, om de documentatie, waaronder contracten van de EBS, goed te bestuderen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBij prijsaanpassing wordt kookgas SRD. 250,- per cilinder van 28 lbs