dinsdag 28 november 2023
32.3 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
4.5
(2)

Bij ‘Alles plat’ winkels Suriname uit voorzorg gesloten

lees ook ...

Medische Zending start psychische begeleiding voor nabestaan...

De nabestaanden van de Matawairamp in het district Brokopondo verkeren in een toestand van verwardheid en slapeloosheid, aldus minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, gisteren voor aanvang van de...

Op vrijdag 24 maart zullen er wederom protestacties plaatsvinden in Suriname, onder de noemer ‘Alles Plat’. Een aantal organisaties ondersteunen deze actie, maar de Winkelier- en Ondernemersvereniging Suriname (WOVS) maakt zich zorgen over mogelijke plunderingen en vernielingen. Gretl Wolfram, voorzitter van de WOVS, heeft laten weten dat alle ontwikkelingen rondom deze acties op de voet worden gevolgd.

Zij verwacht dat veel winkels die dag hun deuren zullen sluiten om zo mogelijke schade te voorkomen. Het ministerie van Economische Zaken is gevraagd om extra waakzaam te zijn en ervoor te zorgen dat de acties ordelijk verlopen.

De vorige protestactie van Stephano ‘Pakittow’ Biervliet op 17 februari liep uit de hand, waarbij tientallen winkels in Paramaribo werden vernield en geplunderd. De regering is momenteel bezig met het inventariseren van de schade en het bekijken van compensatiemogelijkheden voor de getroffen winkeliers.

Om een herhaling van deze gebeurtenissen te voorkomen, hopen de winkeliers dat de organisatoren van de actie op 24 maart zich aan hun belofte houden om vreedzaam te protesteren. Hoewel de organisatoren van de actie benadrukken dat het om een vreedzaam protest gaat, blijft de WOVS voorzichtig en herinnert ze eraan dat Pakittow voor de vorige actie ook beweerde dat deze vreedzaam zou verlopen.

De komende dagen zullen duidelijk maken of de actie van 24 maart inderdaad rustig zal verlopen en of de winkeliers gevrijwaard blijven van verdere schade.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBij ‘Alles plat’ winkels Suriname uit voorzorg gesloten