dinsdag 27 september 2022
33.4 C
Paramaribo
10.9 C
Amsterdam
5
(1)

Bij 70% gevaccineerden meer versoepelingen samenleving

lees ook ...

ECD collects more than 1 million in fines

  In the period February to September 2022, the Economic Control Service (ECD) of the Ministry of Economic Affairs, Entrepreneurship and Technological Innovation (EZ) collected over SRD 1,030,...

Voordat er meer vrijheid kan worden gegeven aan de samenleving om te kunnen feesten en voor recreatie moet 70 procent gevaccineerden eerst worden behaald. Dit zegt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. De vaccinatiegraad is nog veel te laag, daarom zou het onverantwoord zijn van de regering om verder te versoepelen.Nu ligt het percentage tussen de 35 en 40 procent.

De minister zegt, dat het concept dat in Nederland wordt toegepast, ook hier zou kunnen worden uitgevoerd, wanneer er feestjes georganiseerd zullen worden. “Ook al ben je volledig gevaccineerd, moet je bij de ingang een negatieve antigeen test overleggen, anders krijg je geen toegang. Wat we hebben gezien, is dat gevaccineerden losbandiger zijn gaan leven en daar zien we ineens grote groepen die besmet zijn”, aldus Ramadhin.

Afgelopen week heeft de regering de Covid-19-maatregelen bekendgemaakt, die gelden van dinsdag 21 september 2021 tot en met maandag 11 oktober 2021. Tot verbazing van velen heeft er geen verscherping plaatsgevonden, ondanks het hoge aantal nieuwe besmettingen en de ziekenhuisbezetting toeneemt.
Een wijziging betreft het reisverkeer met Brazilië geldt dat outbound en inbound vluchten voor cargo en personenverkeer, zijn toegestaan. Dit steeds onder specifieke voorwaarden.

De grenzen zijn in de deze periode geopend voor volledig gevaccineerden. Zij hebben geen toestemming nodig om te mogen reizen naar Suriname en zijn niet gehouden aan de quarantaineplicht. De welvaartsmaatschappijen hebben op volledig gevaccineerden geen restricties, maar wel een controle en handhavingsplicht.

In de komende periode worden uitsluitend de navolgende vluchten toegestaan in het Surinaams luchtruim, vanuit Nederland, Caraïbisch Gebied, Guyana, Frans-Guyana en de Verenigde Staten van Amerika, Brazilië: outbound en inbound vluchten voor cargo en personenverkeer. Cuba en de Dominicaanse Republiek: uitsluitend inbound en outbound cargoverkeer en outbound personenverkeer.

Er is tot op heden geen personenverkeer toegestaan van en naar Haïti. Vanuit Guyana en Frans-Guyana zal in deze periode het goederen- en essentieel personenverkeer te water alleen op woensdag en vrijdag toegestaan zijn. Reizigers die volledig zijn gevaccineerd tegen het SARS-CoV-2 virus, zullen in deze periode in staat gesteld worden om vanuit Suriname naar het buitenland (outbound) en vanuit het buitenland naar Suriname (inbound) af te reizen, uitsluitend indien zij aantoonbaar volledig gevaccineerd zijn tegen het Covid-19 virus.

Vanaf vorig jaar zijn er in Suriname in totaal 845 Covid-doden genoteerd en 39.908 mensen positief getest.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBij 70% gevaccineerden meer versoepelingen samenleving