zondag 4 december 2022
23.8 C
Paramaribo
0.6 C
Amsterdam
0
(0)

Bigi yari voor BOG

lees ook ...

Santokhi releases a set of steps to control the exchange rat...

At a press conference held by the administration, President Chan Santokhi declares that crucial decisions would be made in the government council on Wednesday. A set of actions will be implemented to ...

Het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg (BOG) herdenkt vrijdag zijn 95-jarig bestaan. Dit bureau is de samenleving bijzonder dankbaar voor haar niet aflatende en overweldigende steun in de afgelopen jaren, in het bijzonder voor de bijdrage gedurende de Covid-pandemie.

De jaardag is niet onopgemerkt voorbijgegaan. Sharon Saridjan-Tjokro, onderdirecteur Administratieve Diensten, memoreerde vooral de steun van het Surinaamse bedrijfsleven, organisaties en individuen, terwijl waarnemend directeur Radjesh Orie onder meer een terugblik deed op de recente periode. Directeur Volksgezondheid Rakesh Gajadhar Sukul sprak namens minister Amar Ramadhin en de regering de felicitaties uit aan BOG’s staf, directie en personeel.

Zowel directeur Gajadhar Sukul als BOG-waarnemend directeur Orie sprak van een mijlpaal. Gajadhar Sukul stond stil bij de Covid-situatie en zei dat het BOG een niet weg te denken instantie is geweest tijdens de pandemie. Ondanks de beperkte middelen is met kunst- en vliegwerk geprobeerd de samenleving te behoeden van een nog grotere ramp; waarbij het aantal slachtoffers anders het tienvoudige zou zijn geweest.

Hij riep op tot alertheid en het blijven volgen van de ontwikkelingen zowel nationaal als internationaal. Daarnaast zal het BOG door de overheid ondersteund worden in het blijven uitvoeren van zijn primaire takenpakket, te weten beteugelen en voorkomen van infectieziekten.

Evenals waarnemend directeur Orie noemde directeur Gajadhar Sukul in zijn toespraak de instelling van de Public Health Autority Suriname in het kader van het Herstelplan gezondheidszorg. Het BOG zal hiermee echter niet ophouden te bestaan. Er wordt volgens Orie ook eraan gewerkt het BOG een andere status te geven en de samenleving nog meer tegemoet te komen.

Orie memoreerde de moeilijke momenten zoals de brand van 2021 waarbij het hoofdkantoor alsook de telefooncentrale verloren ging. Hierdoor is de dienst nog steeds moeilijk bereikbaar. Ondanks de uitdagingen proberen directie, staf en personeel de samenleving zo goed als mogelijk van dienst te zijn. Met de bouw van het nieuwe pand ziet het BOG uit naar betere omstandigheden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBigi yari voor BOG