vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
0
(0)

Bigi yari mini-expo van Anand Dwarka

lees ook ...

American Airlines stopt vluchten op Suriname

Ingaande 1 maart 2023 zal de luchtvaartmaatschappij American Airlines zijn vluchten naar Paramaribo stopzetten. Het bedrijf meldt in een verklaring dat het besluit om de dienst te beëindigen werd geno...

Beeldend kunstenaar Anand Dwarka is donderdag veertig jaar geworden. De  kunstenaar had geen groot feest vanwege de coronapandemie. Hij heeft voor  het kunstminnend publiek  drie nieuwe werken gemaakt. Een maand lang zal hij deze samen met andere oudere werken in een mini-expo  tentoonstellen te Wakapasi.

Dwarka heeft zichzelf in drie nieuwe acrylschilderijen abstract geportretteerd. De eerste als een foetus in de baarmoeder, de tweede als een baby aan de borst en de derde als een kindje dat geknuffeld word door de moeder. Zo heeft hij ook ode gegeven aan zijn moeder, die hem vanaf de conceptie in haar buik droeg en liefde heeft gegeven.

De kunstenaar is de stijl, die hij van zijn leermeester George Ramjiawansing heeft meegekregen trouw gebleven; acrylschilderen met paletmes. “Ik leerde hem kennen toen hij nog op de Nola Hatterman-kunstopleiding zat en hij voor de afronding van zijn lbgo-opleiding een vak moest kiezen om af te studeren”, aldus Ramjiawansing.

Dwarka  koos voor  het vak kunstverkoop om  af te studeren. Hiervoor moest  hij een maand stage lopen bij de galerie van Ramjiawansing, waar hij onder de indruk  raakte van de acrylschildertechniek met paletmes. Het is nu  precies vijftien jaar dat hij met deze techniek als beroepskunstenaar zijn werken vervaardigd. In de volgende fase van zijn leven wil de kunstenaar  experimenteren met andere technieken en materialen van hout en klei.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBigi yari mini-expo van Anand Dwarka