Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Bigi Broki Waka’ zondag 8 januari

Geplaatst

op

door

Op zondag 8 januari a.s. zal de 14e editie van de Bigi Broki Waka plaatsvinden. De gezellige en inmiddels traditioneel geworden nieuwjaarsloop, over de Wijdenboschbrug, bestaat ook dit jaar weer uit een 10 km snel loop, een 5 km snel loop, een 5 km wandel- / trimloop en een 2,5 km Run 4 Kids. Het motto van dit jaar is No prakser’ den soro… Las’ den kilo fos’ ye doro!

De Jules Albert Wijdenboschbrug wordt 1 keer per jaar speciaal voor de Bigi Broki Waka compleet afgesloten voor al het verkeer en opengesteld voor de Bigi Broki Waka lopers.

Het loopevenement heeft, volgens organisator Stichting Bigi Broki Waka, voor een ieder wat wils. Voor wandelaars een sportieve start, voor kinderen een leuke ochtend en voor hardlopers dé uitdaging van het nieuwe jaar, over een prachtige route met een schitterend uitzicht over de Surinamerivier.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Niels

Suriname wat een prachtig uitzicht als je boven op de brug bent. als ik in Suriname ben moet ik over de brug. Prachtig.
iets om naar uit te kijken.Advertentie

Suriname

Marihuanateelt wordt niet gelegaliseerd

Geplaatst

op

door

“Er is absoluut geen sprake van legalisatie van de marihuanateelt. Dit moet vooral goed doordringen tot de samenleving”, zegt Amzad Abdoel, voorzitter van de commissie van rapporteurs Industriële Hennepteelt. Hij benadrukt dat marihuana een THC-gehalte heeft van tussen de 5 en 12%, waardoor de teelt hiervan dus niet wordt gelegaliseerd. Tetrahydrocannabinol (THC) is de belangrijkste psychoactieve stof in cannabis. Volgens Abdoel wordt de teelt van hennep met een THC-gehalte van minder dan 0,3% bij wet geregeld en zal deze dan legaal zijn.

Abdoel verduidelijkt dat in artikel 2 van deze wet de grondslag is gegeven om cannabis die bestemd is voor industriële doeleinden (industriële hennep) te telen. Daarbij is in artikel 2 lid 2 van de Wet Verdovende Middelen een uitzondering gemaakt op de strafbaarheid van het telen van de cannabis, indien het betreft het telen van de cannabis voor industriële doeleinden. Met cannabis bestemd voor industriële doeleinden wordt niet anders bedoeld dan wat internationaal bekend staat als de hennep (Hemp) of industriële hennep. De wet Verdovende Middelen heeft volgens Abdoel in voornoemde bepaling eveneens het toegestane maximale gehalte aan THC van de industriële hennep vastgesteld op 0.3%. Bij industriële hennep kan het gehalte aan THC in normale omstandigheden tussen de 0.2% tot maximaal 0.3% uitkomen, terwijl het gehalte aan THC bij marihuana (strafbare cannabis) tussen de 5% en 20% bedraagt.

Hij merkte op dat velen in de samenleving het onderscheid nog niet kunnen maken tussen hennepteelt voor medicinale doeleinden en hennepteelt voor industriële doeleinden. Abdoel: “De teelt van hennep voor industriële doeleinden wordt verder in deze ontwerpwet geregeld. Net als de teelt van alle andere gewassen valt de teelt van hennep ook onder het ministerie van LVV.”

Abdoel wijst met nadruk op het doel van de wet, namelijk “het scheppen van de minimale randvoorwaarden voor de teelt en productie van de industriële hennep in Suriname.” Daarbij staat centraal dat, gelet op de gevoeligheid van deze materie, er een zodanig mechanisme, structuur en procedures tot stand moeten worden gebracht om te geraken tot een gedegen en veilige teelt en productie van industriële hennep in Suriname. Volgens hem dient te worden benadrukt, dat de teelt van de industriële hennep, binnen de door de wet gegeven kaders moet geschieden om eventuele misbruik van deze mogelijkheid uit te sluiten, dan wel te voorkomen.

Lees verder

Suriname

Gillmore Hoefdraad ziet aangifte van VHP als politieke stunt

Geplaatst

op

door

De VHP-fractie heeft gisteren bij procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday aangifte gedaan tegen minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. Hij heeft volgens de VHP geldelijke schuldverplichtingen gevestigd ten laste van de Staat en vanaf januari tot juli 2019 het wettelijke binnenlandse obligoplafond overschreden. Dit blijkt uit de cijfers zoals gepubliceerd door het Bureau voor de Staatsschuld.

Lees verder

Meest gelezen

X