dinsdag 23 juli 2024
31 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
5
(1)

Bigi Broki Waka 2022 gaat toch door

lees ook ...

Suriname handhaaft VN-verdrag tegen mensenhandel

Op dinsdag 16 juli 2024 hebben de hulpofficieren van de afdeling Trafficking in Persons (TIP) een werkbezoek gebracht aan de procureur-generaal (pg) bij het Openbaar Ministerie, Garcia Paragsingh. Tij...

In januari werd de Bigi Broki Waka 2022 stopgezet vanwege de pandemie. De activiteit was gepland voor 6 maart, maar toestemming van het  ministerie van Volksgezondheid kwam laat binnen, waardoor er te weinig tijd overbleef  om zaken in orde te maken. De organisatie is in overleg geweest met de politie en de commissariaten. Op 20 maart zal men snellopen op de 5 en 10 kilometer. De wandel-, trim-, en kidsloop zijn on hold gezet.

“Ik moet nu de vergunning gaan halen bij de dc van Paramaribo,” zegt Hans Girjasing, organisator van het evenement, tegen de pers. “Nu dan ook even wachten op de vergunning van de dc van Commewijne, anders gaan wij een halve brug maar gebruiken.” Hij is enthousiast.

Bigi Broki Waka 2022 is gelimiteerd. Er mogen honderd  bij de 10 kilometer en tweehonderd bij de 5 kilometer snelloop deelnemen, “zodat wij genoeg controle hebben over de veiligheid en het verloop”, aldus de organisator. Deelnemers  kregen dinsdag  de melding  via hun clubs om zich op te geven. “Wat wij expliciet willen vermelden is dat we als organisatie graag willen bijdragen aan het normaliseren van de situatie wat de atletiek sport betreft.” Er zijn prijzen voor de winnaars.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBigi Broki Waka 2022 gaat toch door