maandag 15 juli 2024
24 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
5
(1)

Big brother is watching you – Safe City

lees ook ...

Nieuwe looppad Domburg in gebruikgenomen

In samenwerking met lokale ondernemers heeft het ministerie van Openbare Werken (OW), een looppad aangelegd in Domburg. Het is nu veiliger van voetgangers om langs de Sir Winston Churchillweg te lopen...

Suriname en de Volksrepubliek China in de personen van respectievelijk Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie en de Jia Jinyi van de Chinese ambassade, tekenden op 19 januari de implementatie-overeenkomst van het door de Volksrepubliek China  gesponsorde project Safe City 3. 

Deze overeenkomst behelst een schenking van 15 miljoen US-dollars voor de installatie van camera’s in geheel Suriname met uitzondering van het district Sipaliwini. Het Safe City 3-project is onderdeel van het China-aid Road Monitoring Project in Suriname. Minister Amoksi zegt dat de politie met het Safe City 3-project meer armslag krijgt in het opsporen van strafbare delicten.

Met de te installeren camera’s op wegen die reeds in kaart zijn gebracht, wordt de mogelijkheid voor het Command Center geschapen om van veel meer locaties beelden te analyseren. De justitieminister zegt dat er reeds hotspots in de districten in beeld zijn gebracht waar er faciliteiten komen te staan. Hij noemt de bijdrage van Safe City 1 en 2 enorm en zegt dat deze met Safe City 3 nog groter wordt.

“Information is key to solve crime,” aldus de bewindsman, die eraan toevoegt dat criminaliteit niet compleet uitgebannen kan worden. Wel vraagt hij de samenwerking van de gemeenschap hierbij. Het ministerie wil ook de drempel tussen politie en samenleving wegnemen. Het streven is de dienstbaarheid naar de samenleving toe te verbeteren. De burger zal volgens de bewindsman met informatie naar de politie moeten kunnen toestappen.

De Chinese ambassadeur Han Jing noemt het gebaar, een ondersteuning aan de Surinaamse regering voor het vergroten van de openbare veiligheid. Safe City speelt in China een belangrijke rol in het in standhouden van de openbare veiligheid. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van de nieuwste ontwikkelingen op technologisch gebied. De diplomaat zegt dat de Chinese overheid kennis en ervaring wil delen door haar technologie ook in Suriname te introduceren. “We geloven dat de Surinaamse gemeenschap veel voordeel zal hebben aan het project.”

Suriname zal ter uitvoering van Safe City 3 het personeel uit China moeten faciliteren en ook inkomen met logistiek. Het bedrag van 15 miljoen US-dollar houdt onder meer in de installatie van equipment en constructie van de faciliteiten.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBig brother is watching you - Safe City